Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

external HDD werkt niet.

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Heb een nieuwe, lege External HDD via USB aan mijn laptop gekoppeld. Wordt niet gezien in verkenner, wel in apparaatbeheer en in schijfbeheer. Daarin wil ik die HDD formatteren, maar er wordt geen mogelijkheid toe gegeven. De wizard "nieuw eenvoudig volume maken" (sowieso wel de bedoeling?) werkt ook niet: de schijf is niet geïnitialiseerd. Op een PC hetzelfde negatieve resultaat.
  Logische vraag; hoe initialiseer ik die schijf?
  Schijf is SATAII, behuizing heeft ook eSATA-aansluiting.
  Op Laptop en op PC Vista Home Premium.
 • open schijfbeheer en klik rechts op de nieuwe schijf, je moet dan ook de optie initialiseren tegen komen, daarna formateren met ntfs en een schijfletter toekennen.
 • In schijfbeheer had ik dat al geprobeerd met de cursor op de schijfinhoud zélf, en daarin lukte dat niet. Kwam er later achter dat die truc wél lukt op de kolom schijfaanduiding.
  Na initialiseren lukte het formatteren pas na enkele afgebroken pogingen; waarom is me niet duidelijk. Uiteindelijk wel gelukt met snelformatteren in NTFS, clustergrootte 4096 kB, en stationsletter gegeven.

  Daarna het volgende probleem; ik wil bestanden overzetten van een der harde schijven van de PC naar deze external HDD, maar de zaak loopt geregeld vast. Uiteindelijk reboot noodzakelijk. Soms verdwijnt de schijf spontaan uit de verkenner tijdens dat vastlopen van overzetten van bestanden, en dan loopt de verkenner zelf ook vast.
  Het lijkt alsof de schijf niet goed geaccepteerd wordt.

  Heeft dat te maken met het NTFS-format, dus beter FAT32 , tevens ivm bruikbaarheid op meerdere PC's? Of heeft het te maken met de grootte: 1 TB?
  Het is erg lastig op deze manier.
 • [quote:7d7049d812="HvD"]Na initialiseren lukte het formatteren pas na enkele afgebroken pogingen; waarom is me niet duidelijk. Uiteindelijk wel gelukt met snelformatteren in NTFS, clustergrootte 4096 kB, en stationsletter gegeven. [/quote:7d7049d812] Als een (externe)harde schijf voor het eerst in gebruik genomen wordt, zou deze normaal geformatteerd moeten worden. Omdat dat bij jouw blijkbaar niet is gelukt, is het aan te raden deze te testen via de diagnostische software van de fabrikant. Als de diagnostische software van de fabrikant 'm niet kan testen op de USB poort, kan het nodig zijn 'm tijdelijk in een PC te plaatsen.
  [quote:7d7049d812="HvD"] Heeft dat te maken met het NTFS-format, dus beter FAT32 , tevens ivm bruikbaarheid op meerdere PC's?[/quote:7d7049d812] Het probleem heeft niets te maken met het bestandensysteem. Maar mogelijk wel met een fabrieksfout. Een FAT32 partitie is tegenwoordig alleen nog maar vereist, als je (ook) nog Windows 98Se/Millennium gebruikt.
 • Externe schijven worden geleverd in het FAT32 bestandssyteem en kun je idd formateren in NTFS.

  Heeft de externe schijf geen eigen voeding? via USB wordt er wel wat van gevergt zeker als het alleen op de accu aankomt.

  Al gebrobeerd om die USB poort te configureren qua stroomverbruik en hangen er geen andere apparaten aan een USB poort die dan eventueel gedeelt is met de poort waar die externe schijf ook aanhangt? dit alleen als de schijf geen eigen voeding heeft.

  Grootte en het soort bestandssyteem heeft er verder weinig mee te maken.
 • Het vreemde is dat de schijf, indien van fabriekswege al geformatteerd, aanvankelijk niet gezien werd door verkenner en eerst geïnitialiseerd moest worden. Daarna meteen ook geformatteerd; was volgens Windows niet gebeurd.

  Ik heb de schijf ook al direct op de SATA-aansluiting van de PC gezet, hetgeen ongeveer dezelfde problemen gaf.

  Moederbord GA-X48Q6, Win Vista Home Premium SP-1 64-bits, betreffende HDD is Samsung HD103SI.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.