Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Hardeschijf helpt alles om zeep

Anoniem
Tompecht
2 antwoorden
 • hallo,

  Ik heb gisteren eens even de cablemanagement in mijn systeem veranderd, mijn 1e hardeschijf deed het niet meer nadat ik klaar was, misschien heb ik kortsluiting gemaakt, maar ik heb altijd al problemen gehad met die harde schijf….

  Het gaat hier om een SeaGate BARRACUDA 7200.11 van 500GB (32mb)

  sinds ik dat probleem had gevonden heb ik geprobeerd te onderzoeken wat er nou precies aan de hand was, dus ik heb bijna mijn gehele pc uit elkaar gehaald voor onderzoek. Toen ik de hardeschijf weer aansloot nadat ik niets had ontdekt, zette ik de pc aan en de BIOS zag geen enkele schijf meer (ik heb er 2), dus ik haalde de Seagate eruit en starte opnieuw de BIOS, en hij zag nu wel 1 hardeschijf….

  Wat de heck is er hier aan de hand, heb ik soms mijn printje op de HD opgeblazen of heb ik de boel kortgesloten?

  Ik wil zo snel mogelijk het antwoord hebben, want ik heb ook al problemen met Vista….

  Bij voorbaat dank

  Greetz,
  Tompecht
 • als je aan kortsluiting denkt: je hebt toch niet onder stroom de boel gedemonteerd mag ik hopen?

  op afstand is dit natuurlijk allemaal giswerk, maar je moet beginnen je af te vragen of je alles precies zo hebt gemonteerd als het zat toen je het loshaalde. een hd-kabel aansluiten op contactpunt 1 of 2 maakt een wereld van verschil!
  advies: pak je moederbordboekje erbij, haal alles (eerst de stroomkabel en de monitorkabel!) maar weer los en begin overnieuw waarbij je je laat leiden door je manual.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.