Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Irritante bromtoon

Anoniem
gerben
16 antwoorden
 • De computer, monitor en luidsprekers via een geaarde verlenghaspel aangesloten op een geaard stopkontakt en de bromtoon is weg.
  Toen alles weer aangesloten op een normaal stopkontakt en de bromtoon is weer terug.
  Er zit dus niets anders op dan de pc altijd aangesloten te laten op een geaard stopkontak, heb deze alleen niet in de buurt van mijn pc.

  Of heeft iemand nog een ander idee?
 • Ik heb een raar probleem, als mijn computer is opgestart begint er na ongeveer 4 minuten een bromtoon hoorbaar te worden door de luidsprekers.
  Deze brom word steeds iets harder en is irritant wanneer ik bijvoorbeeld muziek afspeel op de computer.
  Maar nu komt het: als ik mijn monitor af zet houd de bromtoon op.
  Mijn monitor doet het gewoon goed en mijn luidsprekers ook, alleen niet samen tegelijk.
  Nu heb ik gehoord dat dit met het stopcontact te maken heeft, deze is namelijk niet geaard, als ik de computer aansluit op een geaard stopcontact zou ik geen probleem moeten hebben, klopt dit?
 • Mijn zwager had ook zo'n probleem.
  Daar heb ik een geaarde contactdoos gemaakt en daar was het probleem opgelost.
  Suc6.
 • effe uitproberen met verlengsnoer met randaarde eraan in een stopcontact met dito….
 • Als je nog een crt monitor hebt kan het ook komen doordat de speakers te dicht bij de monitor staan.
 • Ook alles aan een randaarde tafeldoos hangen wil wel eens helpen om het potentiaalverschil op de aarding op te lossen en daarmee ook de brom, kan hij gewoon in de niet randaarde contactdoos blijven.
 • [quote:75580650e0="Cor vd H"]De computer, monitor en luidsprekers via een geaarde verlenghaspel aangesloten op een geaard stopkontakt en de bromtoon is weg.
  Toen alles weer aangesloten op een normaal stopkontakt en de bromtoon is weer terug.
  Er zit dus niets anders op dan de pc altijd aangesloten te laten op een geaard stopkontak, heb deze alleen niet in de buurt van mijn pc.

  Of heeft iemand nog een ander idee?[/quote:75580650e0] aarde draadje aan de cv aansluiten .
  doortrekken naar het gewone stopcontact .
  daar een geaard exemplaar voor in de plaats zetten .
 • Check ook nog deze topic over onderwerp Randaarde discussie. Het aanleggen van randaarde is eigenlijk het werk voor een Elektricien.
 • [quote:aac3e83f89="Cor vd H"]De computer, monitor en luidsprekers via een geaarde verlenghaspel aangesloten op een geaard stopkontakt en de bromtoon is weg.
  Toen alles weer aangesloten op een normaal stopkontakt en de bromtoon is weer terug.
  Er zit dus niets anders op dan de pc altijd aangesloten te laten op een geaard stopkontak, heb deze alleen niet in de buurt van mijn pc.

  Of heeft iemand nog een ander idee?[/quote:aac3e83f89]

  Mijn tip niet geprobeerd?
 • [quote:389ac88127]Mijn tip niet geprobeerd?[/quote:389ac88127]Jou manier komt toch ongeveer overeen met de manier die ik geprobeerd heb?
  Jij hebt het over een randaarde tafeldoos, ik heb een verlenghaspel met randaarde gebruikt. (wat is het verschil?)

  Ik ben even een weekje niet in de gelegenheid om verder nog wat te proberen maar zal over een week nog wel verder kijken naar dit probleem.
 • Tja, als je het verschil niet herkent dan houdt het op. :?
 • Ik snap wel wat het verschil is tussen een randaarde tafeldoos en een verlenghaspel, met mijn vraag "wat is het verschil" bedoel ik: ze zijn alle twee geaard dus welke ik ook op mijn niet geaarde stopcontact aansluit het zal mijn probleem niet oplossen.

  Maar even voor de duidelijkheid: Ik gebruik nu voor mijn pc en randapparatuur een randaarde tafeldoos die is aangesloten op een niet geaard stopcontact.
  De bromtoon is weg wanneer ik de randaarde tafeldoos aansluit op de geaarde verlenghaspel en die dan vervolgens aansluit op een geaard stopcontact.
  Alleen dat geaarde stopcontact is dus niet in de buurt van mijn pc.
 • Ik weet niet hoe handig je bent, maar je kunt eens kijken of je niet een aardleiding kunt doortrekken naar het gewenste stopcontact.
 • Weet je een handig iemand in de buurt?
  Een elektromonteur dus.
  Die kan zo even een draad naar de meterkast trekken.
  Dit duurt ong 30 min.
  Je kan ook een klusbedrijf vragen.
 • Tja, ik heb dus het hele zwikje op een geaarde stekkerdoos, die verlengd met een geaard verlengsnoer en dat zo via de plinten naar een geaard stopcontact in de keuken. Heb nl ook geen randaarde in de kamer.
 • [quote:f8f07f27c8="Margreet57"]Tja, ik heb dus het hele zwikje op een geaarde stekkerdoos, die verlengd met een geaard verlengsnoer en dat zo via de plinten naar een geaard stopcontact in de keuken. Heb nl ook geen randaarde in de kamer.[/quote:f8f07f27c8]Lijkt me beter dan de PC te aarden op de CV….
  Als er nl een koppelstuk verroest raakt om wat voor een reden ook… kan er een levensgevaarlijke situatie ontstaan bij gebrek aan aarde ("ohmse onderbreking" !) … de CV-buis kan zelfs bij pech zelfs onder spanning komen te staan… :oops:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.