Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Vervanger voor DVD-Writer Sony DW-U15A

Anoniem
rob bogers
17 antwoorden
 • En anders enkele reis prullenbak. Voor 300 euro haal je makkelijk een nieuwe, toch?
 • Misschien niet helemaal op z'n plaats maar ik probeer het toch. Mijn Home DVD recorder HD-recorder van Sony de RDR HX 1000 heeft ineens problemen met het lezen van diverse DVD's. De drive is een Sony DW-U15A. Daar de recorder uit 2004 stamt is deze drive niet meer te koop. Ook op het internet zijn er nu problemen te vinden die op ouderdom van de betreffende drive kunnen wijzen. Ik heb de kast geopend en zag dat deze drive nagenoeg gelijk is aan de drives die in de PC zitten, ook de aansluitingen zijn gelijk. Mijn vraag is of ik een DVD-recoder van elk ander merk kan aanschaffen en deze in de recorder zou kunnen plaatsen?
  Alvast bedank voor de hulp, Rob Bogers
 • Bij mijn weten zijn dat inderdaad meestal standaard dvd drives. Je zou de brander uit je pc eens kunnen aansluiten, of een andere door het apparaat geaccepteerd wordt. Als je een nieuwe gaat halen, zou ik eerder een samsung of een liteon nemen dan een sony. Optiarc is ontstaan uit het vroegere nec, en die drives zijn iha toch wat minder van kwaliteit en duurzaamheid.
 • Dank voor het antwoord, ik ga het eens proberen want reparatie door de vakhandelaar komt al gauw op 300 Euro en dat is het hele ding niet meer waard.
 • [quote:e14982626e="rob bogers"]….. want reparatie door de vakhandelaar komt al gauw op 300 Euro en dat is het hele ding niet meer waard.[/quote:e14982626e]

  en wie weet zet die er ook alleen maar een andere brander van 35 euro in !
 • Je betaalt natuurlijk ook uurloon en overhead. En sony is vast ook niet goedkoop met orignele onderdelen.
 • OK, heb je gelijk in, maar ik vind het verschil dan toch nog groot.
 • Hoe kom ik bij dat bedrag, als je het typenummer intypet zie je een aantal reacties van eigenaars van de recoders die hebben getracht deze te laten repareren bij Sony en mijn handelaar stuurt het ding ook naar Badhoevedorp, dus vandaar het bedrag. Maar als je de kast open maakt zie je onder een print het dingetje zitten en met 4 schroeven en een paar stekers is het ding los. het enige wat mij even bezig houdt is dat het zwarte of grijze frontje er af moet en ook het afsluitende dekseltje wat de aan de lade van de drive zit, daar moet ik even naar kijken of dat een beetje makkelijk te verwijderen is
 • Helaas werkt de aangeboden optie niet. De recorder herkent geen Samsung brander. Schijnbaar is er iets met de geinstalleerde firmware op de drive. Moet dus maar even verder zoeken. Sony levert de bewuste drive niet aan reparatiebedrijven en particulieren. Moet het ding dus opsturen, daar wachten we nog even mee. Ga nu een Sony of Nec drive proberen, misschien helpt dat.
 • Ik ben benieuwd.
 • Ik heb zojuist een Sony drive besteld en ga eens kijken of deze het wel doet. Wat ik ook nog kan proberen te doen is het hele binnenwerk (de print) overzetten in de nieuwe drive, immers dan gaat de firmware ook mee toch?) Ik houd jullie op de hoogte. Ja voor 300 Euro heb je een nieuwe maar alleen de DVD drive is kaduuk en verder ben ik heel tevreden over de recorder en nieuw hoeft niet altijd beter te zijn en als het ook voor 29 Euro kan, dan ben ik toch spekkoper?
 • En de voldoening dat je het zelf gedaan hebt telt toch ook wel mee.
  :wink:
 • Dat dacht ik ook maar voor dat ik euforisch wordt moet ik het nog wel eerst doen. Ik zag trouwens op het net dat er meer mensen zijn met hetzelfde probleem. Misschien kan ik ze bij succes verder helpen. Wie weet.
 • Ach, ook als het niet lukt is dat info waar anderen ook wat mee kunnen toch ?
 • Je kunt ook eens kijken of je die firmware kunt backuppen, en in een andere drive flashen.
 • Nadat ik de nieuwe sony drive in de recorder heb geplaatst, startte hij bijna normaal op, helaas kreeg ik nu een melding disk-error terwijl er geen disk in de drive zat. Tevens was de lade te breed voor de opening voor de recorder. Dus maar eens proberen de printplaat over te zetten in de oude sony drive. Nadat ik de nieuwe drive had geopend blijkt dat de hele drive aan de print is vastgesoldeer met diverse aansluitpunten, dus dat is niet echt een optie. Als laatste heb ik een poging gedaan de oude drive te "repareren". Ik heb de drive helemaal schoongemaakt en toen ik de laser wilde cleanen bleek dat deze helemaal vast zat. Bij de nieuwe drive had ik al gemerkt dat de laser verend is opgehangen, nadat ik de laser een beetje bewoog spronghij schijnbaar los. Ik heb de lens daarna gereinigd met spiritus en het geheel weer in elkaar gezet. terug gebouwd in de recorder en wat blijkt, hij doet het weer. Nu ben ik na al dat gedoe wel nieuwsgierig hoe je de firmware van zo'n drive af kan halen en backuppen, dus als iemand daar nog een antwoord op weet.
 • De meeste firmware flashers kunnen ook backups maken. Maar dan moet je dus wel firmware voor deze drive kunnen vinden.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.