Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Wat nu?

Anoniem
None
19 antwoorden
 • Wat moet ik nu doen?
  Ik heb een oude router, met nog USB 1.1.
  Nu wil ik graag internet op mijn nieuwe laptop, via die router, alleen is de USB-stick die ik daarvoor nodig heb USB 2.0.
  Moet ik nu een nieuwe router kopen? Of is er een andere oplossing.
 • Het zou mij verbazen als die nieuwe stick niet downward compatible is, met andere woorden, die USB 2 stick zou gewoon samen moeten werken met de USB 1.1 stick.

  Uiteraard maak je dan niet gebruik van de eventuele extra mogelijkheden van de nieuwe stick, maar dat lijkt me niet zo'n punt.

  Gewoon proberen dus.
 • Een router met USB? Was het een router die je inclusief USB ontvanger gekocht hebt? Draadloos neem ik aan? Wat is het merk en type van de router? Wat voor een snelheid heeft jouw router? 802.11G (54 Mbs)?

  Als je een nieuwe laptop gekocht hebt zit daar meestal wel een draadloze netwerkkaart en een netwerkaansluiting op. Dus eventueel kan je daar ook nog gebruik van maken. Maar geef eerst eens wat meer informatie.
 • Ik heb een packard bell TJ65 laptop. En een router van KPN, de experia box.
  In de router zit gewoon een opening voor USB aparaten, net zoals in de computer. Alleen die opening is niet voor een gewone USB stick, maar voor een 1.1 stick, als die bestaat.
  En volgens de computer moet de USB stick eerst in de router voordat internet het doet.
  Dat genoeg informatie?
 • Maar waarom moet hij daarna dan in je laptop ?

  Ik krijg de indruk dat je op die manier de beveiligingsinstellingen moet overzetten.

  Als je die USB-stick niet in de router plaatst, werkt je internet verbinding (bedraad) dan wel ?
 • We hebben een laptop én een desktop, dus nu wil ik ook graag internet op mijn laptop. Ja het klopt dat ik je wachtwoordgegevens moet overzetten, maar handmatig wil dat niet omdat ik het wachtwoord niet meer weet.
  Met een USB stick hoef ik het wachtwoord niet te weten. Maar moet ik hem eerst in mijn router steken, dan in mijn laptop en dan weer terug in mijn computer, en hij wil dus niet in de router.
 • Zo'n Experiabox kan je gewoon met een netwerkkabel van je PC/Laptop aan je router hangen. Als je het draadloos wil kan je al voor een bedrag van tussen de 10 en 50 Euro een USB draadloze netwerkkaart kopen. Zie Azerty Wireless USB sticks
  Als je laptop al een draadloze netwerkkaart ingebouwd heeft hoef je zelfs helemaal niets te kopen.
  Kijk ook eens op deze site waar wat meer informatie staat. http://www.computertotaal.nl/web/Artikelpaginas/Cursus-artikel/Leg-zelf-een-draadloos-netwerk-aan.htm
 • Mijn laptop heeft al wel een ingebouwde netwerkkaart.
 • Heb je de zilveren of zwarte Experiabox?
  http://www.ipbforum.nl/experiaboxforum/index.php

  Je moet een IP adres invoeren in je webbrowser om in de instellingen te komen van het modem (wel uiteraard met een PC die aangesloten is op het modem). Je kan erachter komen welk IP adres je nodig hebt door te klikken op Start => Uitvoeren => vervolgens type je het commando CMD (En dan enter) => hierna type je IPCONFIG (en dan enter) => Bij Default Gateway staat het IP adres van het modem, dit kan je intypen bij Internet Explorer. Vervolgens kan je inloggen in het modem (vaak is het standaard wachtwoord [b:35d63d1ebf]Admin[/b:35d63d1ebf]) en daar moet je op zoek naar de WPA code, deze code heb je nodig om draadloos verbinding te kunnen maken. Wat ook nog wel eens wil is dat de WPA code met een stickertje op het modem staat.

  Kijk ook in de handleiding die je bij het modem gekregen hebt.
 • Kennelijk gebruik je daar die USB-stick voor. Als dat zo is, maakt het niet uit welke versie (1.1 of 2.0) je gebruikt.

  Een 2.0 stick werkt in een 1.1 aansluiting en een 1.1 stick werk ook gewoon in een 2.0 aansluiting.

  Weet je zeker dat die stick waarmee je het geprobeerd hebt en USB-(data)stick is en geen USB-wirelessstick, met andere woorden, kun je er wel data opzetten ?
 • Ja ik weet zeker dat ik er data mee kan opzetten, want daar heb ik hem al eens voor gebruikt. Gewoon een USB-stick of flash-station of hoe je het wil noemen.
 • tomvdlee:
  Ik heb een zwarte experiabox.
  Ja ik heb nu ook door dat ik mijn IP nodig heb, maar die kan ik weer niet vinden (zie mijn andere vraag:http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=201313)
  De handleiding heb ik jammer genoeg niet meer. Maar is die misschien ergens online te vinden in een PDF bestand ofzo?
 • Hier staat het IP adres van de zwarte Experiabox:
  http://www.computerhandleiding.nl/netwerk/experiabox-speedtouch-780.html
 • Ik heb niet de IP van mijn experiabox nodig, maar van mijn nieuwe laptop.
 • nee je hebt de ip van je router nodig, niet van je laptop.
  Je moet inloggen in je router en het wachtwoord bij WPA even aanpassen.
  Die vervolgens invoeren als je met je laptop wireless verbinding maakt met je router. Meer heb je niet nodig.
 • zal je eerst het moeten activeren voor je het kan gebruiken
 • Ik denk dat het verstandig is om er iemand bij te halen die verstand van zaken heeft. Anders is het mischien handig om je eerst eens in de basisbeginselen te verdiepen. Lees de handleiding eens die de provider meegestuurd heeft (als je die nog hebt).
 • Als niets anders meer werkt, dan zou je de experia-box moeten kunnen resetten en dan idd vanaf het begin weer instellen, je begint dan weer met de standaard instellingen en wachtwoord.

  Het probleem met de USB-stick is me nog steeds niet duidelijk.

  USB-sticks zijn up- en down-compatible, dus ik zou het eens met een andere stick proberen om uit te sluiten dat die defect is.
 • Dankjewel arjant2, door jou is het gelukt en zet ik nu wat op het forum vanaf mijn nieuwe laptop!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.