Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

RAM geheugen

Anoniem
arjan93
6 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb sinds kort een probleempje met mijn pc. Hij reageert heel traag en heb al een paar keer alles opnieuw geinstalleerd, maar komt steeds weer terug.

  Nu denk ik zelf dat het aan het ram geheugen van de pc ligt. Als ik bij eigenschappen van deze computer kijk staat er: Intel(R) Celeron(R) CPU 2,80GHz Kloksnelheid: 2,80 GHz, 192 MB

  Staat die 192 MB voor het RAM geheugen? De processor lijkt mij wel snel genoeg, maar toch is hij bij normaal gebruik al heel traag. Helpt het als ik het ram geheugen vergroot of kan ik beter een nieuwe pc aanschaffen? En als ik het kan vervangen, wat is dan een redelijke grote?

  Alvast bedankt.

  Mvg Arjan
 • Met wat meer geheugen moet deze pc nog wel aardig kunnen draaien. Voor office/internet is deze pc snel genoeg. Je kunt er eens 512MB bij zetten, kost een euro of 15. Ik vermoed dat je onboard video hebt, je zou dat ok nog wat lager in kunnen stellen in het bios. Voor gewoon windows is 64MB (bij 256 totaal) niet nodig. Probeer eens 16 of 32.
 • Okey.. Ik heb totaal geen verstand van het computer gebeuren dus snap nog niet echt wat u precies bedoeld.. :P

  Zou u kunnen uitleggen hoe ik dat verander? En waar moet ik op letten bij het kopen van ram geheugen? Moet ik ook op de snelheid van het ram geheugen letten of alleen op de grote?

  In elk geval bedankt voor de snelle reactie! :D

  Mvg Arjan
 • Even uitzoeken wat er nu in zit. Kun je doen met cpu-z.
  http://www.cpuid.org/cpuz.php

  Ergens in het bios moet een optie staan, waar je het door de video gebruikte ram geheugen kunt instellen. Verschilt per moederbord waar dat staat. Kan ik geen preciezer antwoord op geven.

  Geen handige harry in de buurt? Het geheugen moet er denkelijk ook voor je in gezet worden?
 • Okey ik heb dat testje gedaan. Er kwam dit uit: Bus speed 199,9 MHz Rated Bus speed 799,4 MHz.

  Maar is het nou wel of niet verstandig om meer ram te kopen? En maakt de snelheid van het ram geheugen ook nog uit?
 • Je kunt ook zien welk geheugen er precies in zit, zowel merk als specificatie. Het zal wel DDR zijn, en dan kan er in prinicipe gewoon PC3200 in.

  192MB is weinig voor XP. Het draait net, maar als je een applicatie start, ga je meteen swappen naar de schijf. Van 512 erbij wordt ie beslist merkbaar vlotter.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.