Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Laptop accu-compatibiliteit

Anoniem
gerben
3 antwoorden
 • Ik probeer mijn laptop kwijt te raken en daarbij lijkt het mij verstandiger om deze te leveren met een werkende accu. De oude schijnt niet meer te werken, hoewel ik daar nog mijn twijfels bij heb > misschien dat iets anders de oorzaak daarvan is, maar dat moet ik nog nakijken. Ondanks enige onzekerheid over de oorzaak heb ik toch de volgende vraag.

  Op internet heb ik eerst gekeken naar Aspire 5630 accu's. Dat aanbod viel nogal tegen en de prijzen waren 'normaal'-hoog. Op een buitenlandse site kon je zoeken op compatibiliteitsnummer, dat aanbod was veel en veel groter. Mijn nummer is: BATBL50L6

  Via dit nummer heb ik al meerdere goedkope accu's gezien. De naam 'compatibiliteitsnummer' doet vermoeden dat deze accu dan compatibel moet zijn met jouw laptop. Toch zie ik bij sommige laptops toch echt verschillen met de laptop die de Acer Store mij wil aansmeren, in omvang (gaat dan om minder dan mm's) en vermogen (die van mij is 4000 anderen zijn dit ook, maar ook 4400 en 4600mAh).

  De simpele vraag is dan: zullen al deze accu's gewoon werken op mijn laptop?
 • Je kunt hem ook verkopen met de mededeling, dat er vervangende accu's beschikbaar zijn. Het apparaat kan trouwens ook zonder goede accu interessant zijn, voor iemand die hem niet mobiel gaat gebruiken.
 • [quote:09cff21a52="gerben"]Je kunt hem ook verkopen met de mededeling, dat er vervangende accu's beschikbaar zijn. Het apparaat kan trouwens ook zonder goede accu interessant zijn, voor iemand die hem niet mobiel gaat gebruiken.[/quote:09cff21a52]

  Ja inderdaad, dat is ook het eerste waar ik aan heb gedacht. De vraag is natuurlijk ook of de aanschaf van een dure accu zich terugverdient in de waardestijging van de laptop zelf.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.