Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

USB Stick en sd card kart probleem

Anoniem
derkdejong
7 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb een probleem met m'n USB-sticks en SD-cards. Bij allemaal geven ze aan dat de verwisselbare schijf niet is geformateerd.
  Heb de USB-sticks in verschillende USB-poorten geprobeerd en helpt niets. Op andere PC's zijn ze wel toegankelijk. Ook de camara kan de bestanden van de XD-card gewoon zien. Via de docking station/oplader van de camera, en de software van easyshare zijn de foto's wel binnen te halen.
  Ik heb dit probleem, ongeveer een half jaar geleden, eerder gehad. Dit was toen na een update van Windows Xp. Heb toen met systeemherstel de boel een paar dagen teruggezet en dat was toen weer gefikst.
  Aangezien ik de USB-sticks en xd-card niet zo vaak regelrecht gebruik kwam ik er nu pas weer achter dat dit probleem er weer in zit. Het systeem terugzetten is geen optie omdat er verschillende software de laatste tijd geinstalleerd is en ik niet weet hoe lang dit probleem er nu zit.

  Als iemand mij helpen kan, graag.
 • Software die je extra installeert moet je altijd extra op een schijf bewaren net als je persoonlijke data. Denk je dat een computer een eeuwig leven heeft?

  Als je een usb stick aansluit, wat gebeurt er als je hem wel formatteert?
  Is hij dan wel leesbaar?

  Meest gebruikelijke oplossing is alle usb drivers weggooien en dan de pc herstarten. Windows gaat ze dan initialiseren.

  Updates moeten altijd goed gaan. Omdat je computer wel meer raar doet zou ik Windows opnieuw installeren en de schijf wissen tijdens installatie (snelformatteren). Veel mensen zien daar tegenop maar het duurt maar een dik half uur. Dan ben je nog 2 uur bezig met je drivers (gele vraagtekens in apparaat beheer) en software ongeveer. Hierna hoort alles weer te werken. In de meeste gevallen is het sneller en vereist minder denkwerk op dit probleem op te lossen.
 • Je kunt ook eens kijken naar updates voor chipset drivers, en een eventuele usb chip op het moederbord. Niet alle oudere drivers zijn compatible met SP3.
 • Bedankt voor jullie reacties.

  De computer opnieuw installeren is voor mij geen optie. Met al die software ben ik 2 dagen bezig.
  Ik heb de USB drivers allemaal opnieuw geinstalleerd. Helpt helemaal niks. Ik heb 2 USB1 poorten on board welke ik niet gebruik en waar de sticks het ook niet op doen. Verder heb ik 4 USB2.0 poorten zitten op een sitecom USB2.0 card. Hiervan de nieuwste drivers gedownload. Helpt niks. Wat nu?
 • zie je alle poorten wel in configuratiescherm/systeem/apparaatbeheer?
  met wellicht een uitroeptekentje? hoewel, dat zegt nog niet zoveel…..
  pc al eens helemaal uit gehad / een echte herstart gegeven?

  usb blijft makkelijk, maar raar en vaak onbegrijpelijk spul.
  pas het volgende (dat heeft al zo vaak geholpen) eens stap voor stap toe:

  - koppel alle usb-aparaten af
  - configuratiescherm - systeem - hardware - apparaatbeheer
  - als kruisje voor 1 usb-vermelding, dan openklikken zodat je een reeks usb-dingen ziet.
  - selecteer de bovenste ervan, klik rechts en kies voor ´verwijderen´ cq ´installatie ongedaan maken´
  - werk zo alle usbvermeldingen af
  - herstart de pc, waarna alle usb-dingen opnieuw in windows worden geïnstalleerd.
  - daarna zouden alle apparaten (een voor een aankoppelen!) weer herkend moeten worden.
  nb: onder sommige vista´s wordt meteen de poort opnieuw geinstalleerd, dus zonder herstart. dat merk je wel aan de acties die de pc uitvoert dan. werk wél alle usb-vermeldingen af op die wijze.
 • een XD-card is heel wat anders dan een SD kaart .
  en een SD kaart is weer heel wat anders dan een SDHC kaart .
  dus wat voor geheugen kaart heb je nu eigenlijk .
 • O sorry. Het gaat alleen om SD kaarten en diverse USB sticks.
  En verder, het is niet dat hij de USB sticks en SD kaarten niet herkent. Alleen bij het openen geeft hij de melding dat de verwisselbare schijf niet geformateert is. Dus hij herkent ze wel zodanig als verwisselbare schijf.
  De computer gaat iedere avond helemaal uit. Regelmatig de stekkers eruit.
  De USB poorten had ik al allemaal afzonderlijk gedeinstalleerd. Na opnieuw opstarten werden ze allemaal weer opnieuw geinstalleerd. Heb alleen de apparaten er niet af gehad. Ga dit nog wel even proberen maar heb hier weinig vertrouwen in of dit gaat werken, maar niet geschoten is altijd mis.
  Maar heeft windows geen bepaalde drive nodig die er voor zorgt dat windows de stick of card als verwisselbare harde schijf ziet? Geeft die soms problemen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.