Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

HD uit NAS niet toegankelijk in externe behuizing

Anoniem
rut
4 antwoorden
 • Hallo

  Sinds enkele weken start mijn LaCie 500Gb Ethernet mini V2 niet meer op. In eerste instantie leek het de voeding te zijn, maar na kosteloze vervanging door LaCie start de NAS schijf nog steeds niet op.
  Omdat de schijf veel data bevat heb ik een extrene behuizing van conceptronics gekocht (CHD3eus 3,5" SATA met USB 2.0) en de harde schijf uit de NAS (Samsung HD501IJ 3,5";) ingebouwd.
  Na aansluiten wordt het USB apparaat herkend maar niet weergegeven in Windows Vista verkenner. In schijfbeheer worden de partities op de schijf wel zichtbaar maar er is geen formattering(FAT32 of NTFS) aangegeven. Na rechtsklikken op de schijf is alleen de optie eigenschappen toegankelijk. De andere opties zijn lichtgrijs. Het is dan ook niet mogelijk een drive letter toe te kennen.
  Weet iemand hoe ik de data van de schijf kan krijgen en deze daarna formatteren om te gebruiken in de externe behuizing?
 • http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk

  Ondezoek de schijf eens met TestDisk, denkelijk een partitieprobleem, alhoewel die schijf wel eens een ext2 bestandsysteem zou kunnen hebben dien je wel een (home) partitie te zien en een swap partitie.
 • Testdisk geeft de volgende partitie indeling:
  P Linux Swap 2
  P ext 3
  P ext 3
  P ext 3
  P XFS 4
  De laatste is de grootste.
  Wat is nu het te volgen pad?
 • Gaarne screenshots ervan via TinyPics b.v.
  Kijk ook b.v. of de bootsector klopt en begin met de mbr te repareren, weet niet waar je nu die gegevens hebt gelezen, na search?

  Lees ook op die site de diverse faqs.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.