Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Hoe kan men het ip van een printer vastzetten?

Anoniem
andre@home
7 antwoorden
 • Hoe kan men voorkomen dat een printer telkens een ander ip-adres
  verkrijgt, waardoor deze vaak 'offline' geraakt:

  http://www.fixya.com/support/t420510-printer_online_offline

  Wat ik ook niet begrijp, is dat men ook niet zelf een statisch ip-adres mag opgeven; zoals men dit wel bij een netwerkkaart kan doen.
 • Door alles wat aan de router hangt een statisch IP adres te geven en de dhcp server in de router uit te zetten, of indien mogelijk een aparte range instellen in de router voor vaste ip adressen en de printer er eentje van geven.
 • Mijn printer is via een switch op mijn computers aangesloten. Bij de printerinstallatie wordt er door het software - automatisch - een ip-adres toegekend aan de printer.
 • [quote:c284681248="maanvol"]Mijn printer is via een switch op mijn computers aangesloten. Bij de printerinstallatie wordt er door het software - automatisch - een ip-adres toegekend aan de printer.[/quote:c284681248]Klopt….. maar je hebt oook de handleiding niet gelezen waar staat dat je dit WEL uit kunt schakelen…. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
  [b:c284681248]RTFM…… heet dat….[/b:c284681248]

  http://welcome.solutions.brother.com/BSC/Public/files/dlf/doc000241/BH3_DutNet.pdf

  Hoofdstuk 2 vd manual.

  [quote:c284681248]TCP/IP-informatie toewijzen (algemeen)
  Overzicht
  Het TCP/IP-protocol vereist dat ieder apparaat in een netwerk een uniek IP-adres heeft. In dit hoofdstuk leest u meer over het configureren van een IP-adres.
  Het APIPA-protocol (Automatic Private IP Addressing) wijst automatisch een IP-adres toe uit het volgende bereik: 169.254.1.0
  t/m 169.254.254.255. Als u het APIPA-protocol wilt uitschakelen, dient u dat via het bedieningspaneel te doen. Raadpleeg pagina 3-14 voor meer informatie hierover. Wanneer het APIPA-protocol is uitgeschakeld, is het standaard IP-adres voor een afdruk-/scanserver van Brother 192.0.0.192.
  U kunt dit IP-adres echter gemakkelijk wijzigen, zodat het overeenkomt met de IP-adresgegevens van uw netwerk. Dit kan op een van de volgende wijzen worden gedaan:
  ■Via het bedieningspaneel van de machine.
  ■BRAdmin Professional
  (onder Windows® 98/Me en Windows® 2000/XP).
  ■DHCP, APIPA, Reverse ARP (RARP) of BOOTP.
  ■Andere beheerprogramma’s op basis van SNMP.
  Deze configuratiemethoden worden hierna besproken………..[/quote:c284681248]
 • Het is beter om geen aparte range voor de printer in te stellen maar gewoon een adres uit de gereserveerde adressen te pakken. De DHCP van de meeste routers deelt niet de volledige range uit, dus pak er een die de router niet zal uitdelen. De meeste netwerkprinters zijn meestal via een "Web-based" configuratie pagina in te stellen. Tevens kun je ze altijd via telnet in te stellen. Het ip adres dat de printer nu heeft kun je vaak via de printer zelf laten afdrukken. Op dat adres is de netwerkkaart in de printer te berijken.
 • In de handleiding staat exact beschreven hoe het moet… spaar de energie voor oplossing van andere problemen…. 8)
 • [quote:86cee78d49="Lange Pier"]Door alles wat aan de router hangt een statisch IP adres te geven en de dhcp server in de router uit te zetten,[/quote:86cee78d49]Dit zou ik niemand aanraden.
  [quote:86cee78d49="Lange Pier"]of indien mogelijk een aparte range instellen in de router voor vaste ip adressen en de printer er eentje van geven.[/quote:86cee78d49]Kleine aanvulling er nog bij: Ik zou zelf een mac adres koppeling maken voor de printer, en de dhcp van de router gewoon zijn gang laten gaan. De tip van Lange Pier wel opvolgen voor wat betreft het IP adres buiten de dhcp bereik. In mijn router moet ik het ip bereik invullen voor de dhcp, dus de rest is geschikt voor vaste ip. Goed opletten hoe dat moet worden geinterpreteerd!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.