Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

pc probleem

Anoniem
govertguitar
7 antwoorden
 • Ik heb van de week een wat oudere pc die van mijn stiefvader was weer nieuw leven in geblazen. Het is een shuttle met een amd ahtlon xp 2100+ 1,7 ghz proccesor. Nou bleek hij vroeger al wat problemen te hebben zei mijn stiefvader. Het enige wat veranderd is de cd speler en harde schijf van mijn oude pentium 3 er ingezet omdat de oude die er inzaten kapot waren. Nou het probleem is, Als ik de pc aanzet doet hij niks na een tijdje gaat hij pas aan. Dat variert van 10 seconden tot soms wel 10 minuten. Ik moet ook de cd speler openen tijdens het opstarten anders gaat hij niet verder (Dat is opzich niet z'on probleem). Soms tijdens het opstarten loopt hij vast op het eerste scherm met memory controle etc. En soms loopt hij ook opeens vast dat niks het meer doet mn toetsenbord etc. Ik weet niet waar het aan ligt en hoe ik het kan oplossen.
 • Pc opendoen, alle 'overbodige' hardware loskoppelen: cd,dvd-speler, a-diskettestation, als er meerdere reepjes geheugen zijn: slechts één laten zitten, ethernetkaart loskoppelen,… enfin, alles wat niet noodzakelijk is voor het werken van je computer.

  Terug opstarten en kijken of het nog steeds hetzelfde is ofwel dat het nu goed gaat. (*)

  a. het gaat nu zoals het moet: dan een voor een die hardware terug aankoppelen om de 'boosdoener' te vinden. (kan ook de voeding zijn die te weinig capaciteit heeft, hou er rekening mee)

  b. het gaat nog niet goed:
  - als je geheugen eruit haalde: verwissel het geheugen dan eens met eentje dat je eruit haalde en probeer opnieuw
  - als je maar één geheugenreepje had ligt het dus aan wat er nog in je systeem zit (moederbord, processor, te weinig geheugen,…) maar da's dan voor andere mensen die er meer van weten dan ik.

  (*) als je er geheugen uithaalde, hou er dan rekening mee dat je te weinig geheugen gaat hebben om windows voldoende snel op te starten. Het opstarten kan dus nòg traag verlopen, maar de àndere mankementen zouden dan niet mogen terugkomen) :D
 • Geheugen kan je ook nog testen met Memtest
 • is er ook een manier om de voeding te controleren. Want dat hij niet gelijk aangaat lijkt mij dan dat het aan de voeding ligt. Dan kan ik daarna wel weer mijn pc openschroever. Zucht voor de 20ste keer :P
 • Andere voeding proberen, maar dan zal je toch je pc moeten openschroeven :P
 • oke ik zal kijken of ik er vanavond nog aan toe komen om even het geheugen te controlleren. Voeding wordt dan lastig want ik heb geen andere voeding.
 • Voeding kan je lenen bij aardige buren o.i.d, of tijdelijk uit een andere pc halen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.