Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

regelmatig problemen, zit het in de hardware???

Anoniem
jazzwest
8 antwoorden
 • hallo

  ik heb de laatste tijd problemen met mijn computer. zoals niet willen opstarten en bij de boot blijven hangen zeggen dat er een fout is. heb 2keer gehad dat mijn achtergrond zwart bleef, maar als ik dan ctrl, alt,del kreeg ik dat scherm wle te zien. dat hij windows updates niet wil instaleren, en anderen programma's van windows.

  op het moment hem ik alles draaiende maar vraag mij toch af wat al deze problemen veroorzaakt. ik heb dan ook elke keer windows opnieuw geinstaleert, maar dit gaat vervelen als je het 2 a 3 keer per week moet doen.

  nu vraag ik me af of ik een hardware fout hem, dat iets niet goed kan samen werken of zoiets. ik weet wel wat van computer maar lang niet alles dus vandaar dan ik hoop dat iemand hier er mischien iets aan ziet.

  mijn systeem bestaat uit:
  asus P5QL pro
  intel Core 2 Quad Q8200 (4x 2,33GHz)
  2x kingston HyperX DDR2-800
  asus GeForce EN9800GT/ultimate/htdp 512MB
  630watt AXp voeding

  windows vista home premium SP2

  temp van de cpu licht standaard rond de 50C bij ganing rond de 70C
  temp van de gpu licht standaard rond de 60C bij gaming rond de 80 a 90C

  nu staat mijn computer wel in een warm hoekje van mijn kamer waar het nooit tocht en waar de airco ook weinig uithaald, dus op een warmen dan kan die zoon 10C warmer zijn.

  ik hoop dat iemand hier iets aan kan zien, of er wat vervangen moet worden of iets dergelijks???. of dat iemand een upgrade ziet die nodig is. want ik weet het niet meer :( .

  vg thom
 • Beschrijf de foutmelding hier exact. Dan kan er meer gezegd worden.

  Zonder dat wordt het gissen….
 • Wat voor kast heb je? Zijn er casefans geinstalleerd?
  Staan er externe schijven aangesloten?

  Krijg je BSOD's?
 • Hij heeft het over zwarte schermen dus BSOD's zijn het niet.
  Zonder accurate (fout)meldingen blijft het gissen …
 • een echte foutmelding heb ik niet gezien bij het zwarte scherm. hij zij er voor de rest niks bij het bleef gewoon zwart op de achtergrond. ook als ik hem opnieuw opstarten.

  de kast is een antec three hunderd, waarvan de boven en achterfans zijn geinstaleerd.

  ik zit er zelf aan te denken om een Aplus Monolize kast te nemen en voor het gpu en cpu zalman koeling. om iig te zorgen dat alles goed koel blijft.
 • Er is in mijn ervaring maar 1 ding, zonder melding met zwart scherm en dat is de startup tijdens het bootproces door de Bios met een defect aan de Videokaart.

  andere Videokaart erin en kijken of ie opstart. Zou daarmee beginnen.
 • op het moment daar ik al ong 2 weken zoder problemen met de zelfde videokaart. zonder ene foutmelding. dus weet niet of die het is.

  maar iig bedankt voor de tip, zodra ik weer probelemen krijg zal ik er mee terug naar de winkel gaan en hun laten kijken of er wat mee is ik heb nog garantie iig.
 • Bij het van voor 2 weken 'hobby'en' in de computer zonder polsbandje en ontladingen, kan je altijd iets ongemerkts kapot maken met je statische ESD.

  Je zult niet de eerste zijn. Kast open en kijk of ie door het bootproces heen komt, fan videokaart draait, lampjes achterop het systeem (soms zitten ze er). Bij memory verkeerd zou je piepjes verwachten, etc …

  Hij geeft geen foutmelding, verdenk heel zeker de videokaart. Of die zit niet goed in 't slot… je zult ook de eerste niet zijn.

  Kijk maar ….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.