Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

USB-apparaat wordt niet herkend

Anoniem
Anjo
2 antwoorden
 • Al vijf dagen probeer ik m'n probleem met m'n usb-sticks op te lossen. Na al het een en andere te hebben geprobeerd weet ik echt niet meer wat ik nog kan doen. Misschien is er hier iemand die me kan helpen?

  Sinds eergisteren worden ineens usb-sticks en het kabeltje naar m'n fotoapparaat niet meer herkend door de computer (Windows XP): "Het [b:876aff54bd]USB-apparaat wordt niet herkend[/b:876aff54bd]". Het begon toen ik foto's op m'n computer wou zetten en ik tegelijkertijd in de andere poort een usb-stick had zitten.

  Het probleem geld voor AL mijn USB-sticks, zowel bij de poorten aan de voor als aan de achterkant van de computer. De USB-sticks zelf zijn niet kapot: op m'n laptop kan ik gewoon bekijken wat er op staat.
  De USB-stick wordt ook niet herkend als zijnde een schijf (bij mij F)

  Wat ik al geprobeerd heb:
  * 7x opstarten en daarna alle usb-zaken weer aansluiten. Dat gaat goed voor alles, behalve de usb-stick en de fototoestelkabel.
  * Bij systeem > hardware > apparaatbeheer alle usb-controllers verwijderen (installatie ongedaan maken) en daarna weer installeren. De USB-stick is een [b:876aff54bd]onbekend apparaat[/b:876aff54bd]. Als je de de installatie van het "onbekende apparaat" ongedaan hebt gemaakt en daarna "zoeken naar gewijzigde apparaten" kiest, geeft de computer aan dat er nieuwe hardware is gevonden, dat deze geïnstalleerd is en dat deze gebruikt kan worden.
  * Verschillende windows updates
  * Systeemherstel
  * En zo nog wel wat…

  M'n computer geeft aan "geen stuurprogramma's voor dit apparaat geïnstalleerd", maar dat zou ook niet hoeven lees ik overal. Bovendien was dat bij de laptop ook niet nodig en wordt dus aangegeven dat de hardware gevonden is, geïnstalleerd is en gebruikt kan worden, maar toch geen usb…

  In mijn 50 pogingen de usb-stick er opnieuw in te doen, werd één van m'n drie sticks één keer herkend (dus snel dat wat erop stond naar m'n computer getransporteerd).

  De poorten zijn wel goed?, de muis wordt in de front-poorten bijvoorbeeld wel herkend. Het moet dus te maken hebben met de herkenning van software geralateerd aan het waarnemen van organiserende media als usb-sticks/foto-apparaat??

  Ik weet het niet meer. Kan iemand me helpen met dit probleem?
 • Het probleem is opgelost.
  De oplossing: stroom v/d computer af en de computer van binnen schoonmaken.
  Of was er toch een andere reden van deze plotseling beterschap?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.