Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Intel NAS probleem

Anoniem
Anjo
1 antwoord
 • Ik heb vorig jaar een Intel NAS SS-4200E aangekocht om een meer betrouwbare oplossing voor mijn data te hebben. Daar heb ik dan 4 disks van 500 GB ingestoken in een Raid-5 configuratie.

  Dit bakje heeft dan mooi continue gedraaid tot we op vakantie gingen half juni van dit jaar. Ik dacht, ik zet hem uit, dan kan er zeker niks mislopen. Tot we 2 weken later terugkwamen. Ik zette hem terug aan en ik kreeg foutmeldingen op al mijn 4 disks!!! De NAS interface zei dat ik niet aan mijn data kon en vroeg om te bevestigen of de data mocht overschreven worden!!

  Verschillende reset methodes geprobeerd op het machine en zoals ook de Intel support website me aanraadde, niks hielp. Support Ticket geopend naar Intel waar ik tot op heden nog steeds geen fatsoenlijk antwoord van heb gekregen. Die zegt dat mijn hard disks niet 'valid' zijn en dat ik moet restoren van mijn backup!! :mad::mad::mad: De NAS was mijn backup !!!. Enfin, teneinde raad heb ik dan het volgende gedaan:

  4 disks uit die NAS genomen en via 4 externe cases op de 4 van de 6 SATA poorten van mijn moederbord gestoken. Maw er dus een software NAS van gemaakt. Dan met een tool zoals Raid Reconstructor de disks laten analyseren (dat lukte mooi, hij herkende mijn RAID 5 en kon zelfs de parity en stripe size enzo eruithalen). Nu met die tool kon ik de data eraf halen door gewoon sector per sector op een andere disk te kopieren en dat lukte tot op 40%. Hij stopt steeds op ongeveer 40% (zelfs niet op dezelfde sector want dat heb ik ook al gecheckt).

  Nu is mijn vraag het volgende: Kent iemand nog andere RAID recovery tools die me zouden kunnen helpen. (heb er al een 3-tal geprobeerd Raid Reconstructor, Getway Raid Recovery en Power Data Recovery). Ik heb het gevoel dat het feit dat hij op 40% blijft hangen niks te maken heeft met de tool.

  Elke hulp is welkom om mijn 1,5 TB aan foto's, filmpjes, iTunes library, heel wat persoonlijke dokumenten te kunnen recupereren. Er zijn natuurlijk veel data recovery bedrijfjes die me zouden kunnen helpen, maar die vragen pakken poen om dit te doen.

  thx,
  DrG

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.