Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

GSM in water gelegen

Heeft wat geduurd maar hij werkt terug! Heb hem een dikke week geleden tot net niet aan het scherm in ethanol (94°) een dag laten weken, nog 2 dagen laten drogen dan en terug in elkaar gestoken. En alles werkte terug perfect! Een half uur later stond ik wel op een ladder en is ie uit m'n broek naar beneden gevallen :lol: De aan/uit knop (de enige die nog werkte) reageert nu totaal niet meer, ben niet zeker of dit van de val of nog van het water is, maar zolang ik de batterij niet volledig laat leeglopen is er geen probleem, die aan/uit knop is niet zo'n groot gemis heb ik nu al bijna een week ondervonden. Probleem opgelost dus, bedankt voor de hulp!

Anoniem
juul
5 antwoorden
 • Twee gsm's hebben 2 dagen geleden een paar minuten onder water gelegen. Eerste reactie was natuurlijk direct kijken of ze nog werkten. En dat zou nu net de verkeerde reactie zijn, maar het is nu zo… :?

  1 gsm trilde nog even, en daarna niks meer… Sedertdien geen leven meer in te krijgen.
  De andere gsm starte wel, scherm flikkerde nogal maar was wel leesbaar en viel dan uit als er een simkaart in zat. Zonder simkaart blijft hij wel aan met de vraag of ik wil opstarten zonder simkaart, maar de toets om te accepteren of te weigeren reageert niet meer.

  Beide gsm's ondertussen volledig gedemonteerd en laten drogen in de zon (de batterijen niet), ook al van op een afstand met haardroger erop gezeten. De "dode" gsm geeft nog altijd geen kik, van de andere werkt het scherm weer perfect maar nu ziet hij de simkaart niet meer. Alle onderdelen zijn nu wel mooi droog (na 2 dagen), maar op een deel van de printplaat is een witte aanslag op en rond de chips.

  Voor de gsm die niets meer doet heb ik nog weinig hoop, de andere is denk ik mss nog te redden…? Alle hulp welkom!
 • Hmm, tja. Ik denk toch dat het niet meer gaat lukken en je beter een nieuwe kunt kopen. Waarschijnlijk is de simkaart-lezer beschadigd en werkt die toets niet meer. Je zou nog kunnen proberen bij de winkel, maar waterschade wordt niet gedekt, over 't algemeen.

  Succes!
  Grt,
 • dit ook gevonden, mogelijk helpt het jou ook:

  "Het kan iedereen overkomen, en mij overkwam het ook. Mijn dig. camera verdween onder water in een woeste Noorse beek.
  Meteen na het opvissen de batterijtjes en SD-card eruit. Water tussen de lenzen, het zag er niet leuk meer uit. Dagje uit laten lekken in de zon hielp niet, zou ook al te mooi zijn.
  Ik heb de camera 2x 24 uur in een elektrische oven gelegd, temp. op 50 graden, theedoek er losjes overheen. En nou doet hij het weer perfect! Waterdamp is ook verdwenen tussen de lenzen, perfect gewoon.
  Wanhoop dus niet als je camera (of GPS, etc.) het niet meer doet nadat hij nat is geworden. (dank aan Ultra)"

  al zou je er nu al wel de batterijen moeten uitgehaald hebben. Mja, niet geprobeerd is ook niet gewonnen he?
 • 2 x 24 uur in de oven!! :o :o

  Heb de halfwerkende gsm afgeborsteld met alcohol om de witte aanslag te verwijderen, start terug normaal op, ziet simkaart ook alleen toetsenbord werkt nog niet (behalve de rode knop). Zal nog eens uit elkaar halen en uitkuisen, indien geen succes toch ook maar eens oven…
 • ah, je bent er nog?

  zet hem wel niet op 200° hé ! :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.