Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

wachttijd schermbeveiliging

Anoniem
AswinW
10 antwoorden
 • had mijn wachttijd voor schermbeveiliging op 10 min. staan, is het nodig om het daarop te laten staan, (bv. ivm inbranden van het beeldscherm) of kan het ook (veel) langer,
  dank,
  LE
 • Inbranden is geen issue meer. Je kunt het gebruiken voor energiebesparing, extra beveiliging (inloggen), of voor de lol.
 • Of bij bedrijven als beveiliging (wel met wachtwoord) dat niet zomaar op je scherm kan kijken of dat als je weg bent niemand je PC overneemt en rare dingen doet uit jouw naam.
 • voor de zekerheid, (ik heb een tweede hands laptop weet niet hoe oud deze is) geld het ook voor oude systemen? het gaat om een dell latitude d600
 • bovenstaande vraag ging nog over het inbranden, had niet gezien dat iemand tussendoor gepost had, en als inbranden geen issue meer is, ik dacht misschien is het anders bij een ouder systeem.
 • [quote:5ef0148a99="iemand85"]bovenstaande vraag ging nog over het inbranden, had niet gezien dat iemand tussendoor gepost had, en als inbranden geen issue meer is, ik dacht misschien is het anders bij een ouder systeem.[/quote:5ef0148a99]
  TFT of LCD schermen kunnen geen last hebben van inbranden.
  Beter is het om de spaarstand te gebruiken. Hiermee spaar je energie en is beter voor de levensduur van de backlights.
 • [quote:50fcf7e545="iemand85"]voor de zekerheid, (ik heb een tweede hands laptop weet niet hoe oud deze is) geld het ook voor oude systemen? het gaat om een dell latitude d600[/quote:50fcf7e545]Die D600 is jonger dan 10j., dus niet "oud".
 • [quote:36e1cb14bb="tomvdlee"]Of bij bedrijven als beveiliging (wel met wachtwoord) dat niet zomaar op je scherm kan kijken of dat als je weg bent niemand je PC overneemt en rare dingen doet uit jouw naam.[/quote:36e1cb14bb]Als je van je buro wegloopt…. even de Windows+L toets tegelijk gebruiken en dan maakt het niet meer uit… gaat meteen op slot en na ingestelde tijd op screensaver of… je zet de monitro gwoon uit… dat "tijkje op het knpje ben je zo gewend ;) .
  Bij terugkomst gewoon inloggen na Ctrl-Alt-Del of via inlogscherm afh van systeem opzet.
 • Ik dacht juist dat bij 'schermbeveiliging actief', de PC juist meer stroom ging verbruiken ? Is ook logisch.
 • [quote:07551ee088="AswinW"]Ik dacht juist dat bij 'schermbeveiliging actief', de PC juist meer stroom ging verbruiken ? Is ook logisch.[/quote:07551ee088]
  En je monitor staat nog steeds 'aan'. Beter is dan (lijkt mij), zoals gezegd door tomvdlee ivm verbruik en levensduur, de monitor gewoon automatisch uit te laten gaan na een bepaalde tijd:
  Schermbeveiliging op (Geen) en dan via Energie… bij Beeldscherm uitschakelen: een waarde kiezen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.