Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Netwerk verwijderen van XP

Anoniem
None
2 antwoorden
 • Hallo Iedereen,
  Ik heb een computer tekoop staan hier omdat ik er zelf niet mee uit de voeten kan, maar ik ga het toch proberen met hulp van een van jullie ( AUB (A) )

  Ik heb dus een computer gekregen van vrienden van mij omdat die er ook geen wijs uit konden! De computer werkt namelijk helemaal goed en er staat windows XP op. Het probleem is dat die XP in een netwerk heeft gestaan op een school. Op die school werden deze computers vervangen en zo doende ben ik aan de computer gekomen, alleen heeft de systeembeheerder alles geblokkeerd! Ik kom nergens meer in. Ik weet toevallig het wachtwoord en de gebruikersnaam maar ik kom niet verder dan het bureaublad en 3 word-documenten. Ik heb zelf een versie van Windows XP op een CD. Nu blijkt dat de cd-speler ook niet werkt! die schijnt niet geinstalleerd te zijn ofzoiets.
  Het eerste wat ik eigenlijk wil doen is om die Windows XP te verwijderen die er nu opstaat. dat is ook gelijk het probleem want ik heb geen idee hoe dat moet. Ik heb dus ook die Windows-CD niet. Wel zit er nog een Licentiesticker op.
  Kan iemand aub vertellen hoe je die Windows van de computer krijgt?

  En punt 2; als dat gelukt is. Hoe krijg ik er dan een nieuwe Windows op?
  Is het mogelijk om met een externe cd-speler te werken? of moet ik die installeren?

  Alvast bedankt en ik hoop op reacties!
  Groeten Rob
 • In principe zou je in het BIOS moeten kijken of de CD-speler daar wel wordt herkend.
  Het zou kunnen dat ook dat is afgeschermd, maar meestal is het dan voldoende om de spanning van de computer af te halen en het batterijtje op het moederbord even te verwijderen.
  Dan even een paar keer de aan/uit-knop indrukken en een kwartiertje wachten. Als het goed is is het BIOS-wachtwoord dan verdwenen.

  Als dat zo is, moet je even verder in het BIOS zoeken naar de boot-volgorde en daar die CD-speler als eerste optie in zetten.

  Als dat gebeurt is, zou je van een Windows XP CD moeten kunnen starten.
  Tijdens de installatie zal de nieuwe versie de oude naar alle waarschijnlijkheid wel zien en krijg je een voorstel om eventueel deze versie naast de oude te installeren of de oude partitie te verwijderen/formatteren.
  Dat laatste moet je dan doen, waardoor alle resten van de oude installatie verdwijnen en je met de Cd een schone nieuwe XP kunt installeren.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.