Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Accu laptop snel leeg

Update: ik heb (gratis) een vervangende accu kunnen regelen die bijna niet gebruikt is. Iemand die wel een laptop heeft, maar altijd stationair werkt. Tijdsindicator geeft nu 3 uur aan. :)

Anoniem
Ger
4 antwoorden
 • Ik heb de HP Compaq NC6120, uitgebreid met 1 GB extra geheugen.

  Nu ongeveer 3 jaar oud, en al die tijd mijn meest gebruikte computer. Ik heb hem lange tijd grotendeels gewoon aan de lading laten hangen, waarbij ik hem zo 1-2x per week even los pakte en gebruikte totdat ik de accu-leeg-melding kreeg. Sinds een klein jaar is dat omgedraaid en gebruik ik hem voornamelijk mobiel en laad ik 'm steeds op. Ik heb 1 accu die er altijd in zit.

  Tot een week of 2-3 terug had ik nooit te klagen over de tijd dat de accu werkte, al merkte ik wel dat het langzaam afnam van een dikke anderhalf uur toen ik 'm net had, tot ongeveer een uur een maandje geleden. Maar ineens is de werktijd abominabel geworden: ik mag blij zijn als ik een half uur red.

  Ik doe er geen rare dingen mee; als ik mobiel werk is dat meestal met alleen Firefox open en eventueel een scripteditor (N++) en WS FTP. Een enkele keer nog wel wat andere toepassingen, maar niets wat echt CPU of geheugen vreet.

  Ik vraag me af: is de verminderde werkduur gewoon een kwestie van leeftijd, of kan er iets anders aan de hand zijn? Wat raden jullie me aan?
 • Curves na levensduur/duurzaamheid gaan vaak zo…. eerst heel langzaam en na een bepaalde tijd ineens sneller. Bij mijn Asus L3800C (7 jaar oud) was dat ook zo, ik heb na 4 jaar een nieuwe gekocht, dat loonde toen nog… met de prijzen van nu is dat best lastig…. een accu is ca 150 euro en voor ca 400 euro heb je een laptop met nieuwe accu die wellicht sneller is dan die van 3-4 jaar geleden (super topmodellen uitgezonderd, maar das een totaal andere prijsklasse vaak met speciale redenen aangeschaft).

  Kortom: wellicht een punt om hem te verkopen? Sommige mensen gebruiken hem wel altijd aan het snoer en zijn bereid nog een redelijke prijs te betalen? Dat doe je dan bij een nieuwe…..

  Edit: http://www.replacedirect.com/nl/laptop/hp/business-notebook/nc6120/laptop-hp-business-notebook-nc6120.html
  val mee, rond de 100 euro..
 • http://www.electronics-lab.com/articles/Li_Ion_reconstruct/

  http://www.greenbatteries.com/libafa.html

  http://batteryuniversity.com/partone-5.htm

  Die dingen zijn vrij kwetsbaar voor allerlei omstandigheden en denk dat er een vervanging nodig is.
 • Bedankt voor jullie antwoorden. :)

  Het blijkt dus redelijk standaard te zijn, fair enough. € 100,- neertellen voor een nieuwe batterij lijkt me zo op het eerste gezicht niet de beste investering (zeker ook als je bedenkt dat ik de laptop ongeveer 2 jaar geleden voor € 75,- overkocht van het werk, die wilden het shredderen omdat alles ineens van 1 soort moest worden). Aan de andere kant: de laptop van mijn vriendin houdt het ook nog geen half uur uit, en mobiel werken is wel zo prettig… Eens kijken wat we gaan doen.

  In elk geval bedankt voor de info. :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.