Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Geen beeld, geen piepjes, help please!

20 antwoorden
  • Hey guys! Wie dacht dat het ooit zou gebeuren, mijn computer laat zijn eerste steek vallen! Please help me out :cry: Het zit als volgt: -Ik geef de PC stroom -Alle fans draaien (Videokaart, CPU, Behuizing en Voeding) -HDD wordt aangesproken (Deze "kraakt" eventjes) -Geen beeld -Geen piepjes -PC crasht niet, deze zou uren zo kunnen blijven loeien. Ik heb echter niet aan mijn pc zitten sleutelen; het gebeurde uit het niets. Alvast bedankt jongens! Ps1: Deze topic staat wel in de juiste catagorie, toch? Ps2: Als dit probleem al behandeld is ergens, please link, mijn excuses.
  • Ik heb dit ook ooit gehad met een zelfbouw-pc, voedingsstekkertje vergeten. :P maar dat lijkt me bij jou niet het geval, controleer eens of alle kabels naar je beeldscherm goed vastzitten, probeer een ander beeldscherm & probeer eens andere kabels. Je hoort wel een opstartpiepje? Of ook niet?
  • [quote:fc33214f15="Superaap"] Je hoort wel een opstartpiepje? Of ook niet?[/quote:fc33214f15] Nope, helemaal geen piepjes.
  • Hoorde je die voordat je dat probleem kreeg wel?
  • [quote:550ebe43da="Superaap"]Hoorde je die voordat je dat probleem kreeg wel?[/quote:550ebe43da] Natuurlijk, een piepje gevolgd door een hogere. Daarna startte de pc op (gelijk beeld, plaatje van mobo weetjewel).
  • controleer alle aansluitingen op je moederbord eens, misschien zit er een kabeltje half los ofzo. Check ook even of de videokaart goed vast zit.
  • Ik heb alles gecheckt, en vrees dat dit een beetje kort door de bocht is. Waar kan het nog meer aan liggen? Brand los! Alvast bedankt :D
  • als hij eerst wel piepte en nu niet meer dan is of het speakertje kapot, of het moederbord. aangezien de pc helemaal niks meer doet gok ik dat een rouwservice nodig is voor je moederbord. is lastig te testen zonder reserve moederbord helaas
  • Wellicht zou je beter eerst zoveel mogelijk over je PC vertellen. Is het een merk PC? Zo ja, welk merk/type. En of je in het verleden hardware hebt toegevoegd/gewijzigd? Of heb je een PC (laten) samenstellen. Zo ja, welk merk/type moederbord, werkgeheugen, videokaart, harde schijf en optische apparaten. En eventuele insteekkaarten. Indien je PC zelf in elkaar had gezet, zou je kunnen proberen of deze wil opstarten met een zo kaal mogelijke configuratie. Dus moederbord, CPU, 1 geheugen module. Als deze dan wel opstart, sluit je daarna je harde schijf aan. Enzovoorts. Help dit niet check dan deze hyperlink met [url=http://www.daileyint.com/hmdpc/manual.htm]PC Troubleshooting Manuals[/url] Heb je een merk PC met garantie die (nog) verzegeld is, kun je 'm beter dicht laten. En contact opnemen met de technische support van je merk PC. Wel zou je alle randapparatuur behalve monitor, toetsenbord en muis, kunnen uitpluggen. Alvorens nog een poging te wagen.
  • Samengesteld en zelf in elkaar gezet tijd geleden: MOBO: MSI K9N Neo-V2 CPU: AMD Athlon 64 X2 6000+ Videokaart: ATi X1950Pro Werkgeheugen: 2 reepjes Kingston 2GB HDD: Samsung 320GB Ik ben met de computer over straat gelopen (LANparty), na een nacht met onweer. Zou dit ermee te maken kunne hebben?
  • Is je opstart probleem dan kort/direct na die LAN party ontstaan? Hoe had je 'm toen vervoerd? Meldt ook nog voor alle zekerheid welk merk/type PC voeding je gebruikt. Als het om een goedkope voeding gaat, zou deze wellicht niet goed meer functioneren. Info daarover is te vinden op GoT in [url=http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1349163]Welke voeding heb ik nodig?[/url] Vooral dat deel over: Waar op letten bij voeding (beschouwing door theodouma)
  • Antec Earthwatts 500W Het was om de hoek, dus gewoon met 2 armen voorzichtig verplaatst. Toen ik na afloop weer thuis kwam had ik eerst 3 keer dat probleem. Toen startte hij opeens wél op, maar randapparatuur werkte niet. Sindsdien het probleem zoals bekend.
  • Als de PC niet nat geworden is of gevallen tijdens het vervoer, zou het daar niet aan hoeven te liggen. Al zei je alle aansluiting al gecheckt te hebben. Wellicht zou je dat nogmaals kunnen doen. Gebruik daarbij je moederbord manual. Op een plek waar voldoende ruimte en licht is. Check ook alle kleine stekkertjes en jumpers.
  • Alles nagelopen volgens het boekje. Toen geprobeerd op de starten met minimale configuratie. Heeft helaas geen vruchten afgeworpen. Nog altijd: geen beeld geen piepjes geen contact met randapparatuur Moederbord kapot?
  • Is er aan het moederbord iets bijzonders te zien dan? Staan er elco's bol bijvoorbeeld? Het zou ook nog wel de CPU kunnen zijn. Was/is deze wel voldoende gekoeld? En zit er in je PC behuizing wel minimaal aan de voorkant, een naar binnen blazende fan. En zit er aan de achterkant wel een naar buiten blazende fan? Dit omdat de AMD Athlon 64 X2 6000+ een heethoofd is. Dat is onder andere te lezen in dit [url=http://www.hardware.info/nl-BE/userreview/wmxomGNxng/view/]review.[/url] Als je een (digitale) multimeter hebt, zou je wellicht op een lege molex de +5V en +12V kunnen nameten.
  • Dit eens uitproberen, weet je wat meer en hol je niet in een kringetje rond. Is gewoon een standaardtut en een kopie. ------------------------------------------------------------------------------- Werkwijze als wel de voeding, ventilatoren en de devices nog werken. Je dient wel zeker te weten dat de voeding goed is. Bouw alles uit, leg het moederbord op een houten plank, met alleen de cpu erin, hang er nu de interne luidspreker er aan, reset met de jumper clr-cmos, de bios, of haal het batterijtje er een tiental minuten uit, met de voeding eraf. Zoek de 2 powerswitchpinnen, waar dus eerst de powerswitch aan zat, even onthouden dus, of in de manual van het moederbord kijken, dus ook de videokaart, en de geheugenlatjes er/uit/af halen. Sluit de voeding aan, en kortsluit even die 2 powerswitch pinnen met een schroevendraaier o.i.d., nu moet je biosbeeps krijgen, er zit immers geen videokaart, en geheugen in, geen signaal, voor 99% je moederbord overleden, mocht er ook nog een FSB switch of jumpers op zitten, deze op 100mHz zetten, en nogmaals proberen. Probeer het ook zonder CPU, dan krijg je een lange beep bij de meeste borden, maar helaas niet altijd en dus kun je zo niet controleren of de CPU goed is, maar die gaan zelden stuk, hooguit door oververhitting. Wel bios beeps, 1 reepje geheugen plaatsen, en nogmaals proberen, eventueel omwisselen, weer biosbeeps, de videokaart plaatsen, en monitor aansluiten, geen beeps wel beeld,videokaart goed, wel beeps en geen beeld, videokaart niet goed. Voor de manual, als je die niet hebt, kijk op het bord naar merk en type, en haal hem op bij de mobobakker.
  • hmm.. bedankt, maar ik weet niet of ik wel zo handig ben daarvoor... nog andere manier om erachter te komen; ervanuitgaande dat de videokaart en voeding OK zijn?
  • Alleen het geheugen eruit trekken en opstarten, krijg je biosbeeps? Garantie claimen indien nog geldig en/of wegbrengen naar de plaatselijke PC boer kan ook.
  • [quote:5e664b6f0a="Lange Pier"]Alleen het geheugen eruit trekken en opstarten, krijg je biosbeeps?[/quote:5e664b6f0a] Geheugen eruit, HDD eruit en Optische drive eruit; nog altijd geen piepjes, geen beeld en geen leven.
  • Geen beeld is logisch, de PC werkt niet zonder geheugen. :P Als je de videokaart er ook uit haalt en de bios is gereset met de clr_cmos jumper en de PC spanningsloos en je krijgt nog geen biosbeeps, uiteraard wel met een interne speaker aangesloten, is voor 99% je mobo overleden.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.