Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Help: Computer leeggooien.

Anoniem
AswinW
3 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Ik heb een vraag: Omdat mijn computer de laatste tijd aardig sloom aan het doen is en ik heel wat spyware etc op mijn computer heb staan (ik gebruik wel legale Panda Antivirus, dus er zijn geen werkende virussen etc op mijn computer), wil ik mijn computer een keer helemaal leeggooien. Het probleem is echter, dat ik mijn computer bij Paradigit heb gekocht en toen ik mijn computer kocht, stond Windows Vista enz er al op geïnstalleerd. Ik heb dus ook geen Vista-CD thuis liggen. Ik had verder eens wat rondgezocht en kwam uit bij Paradigit Recovery Center. Ik heb dus 2 Systeemherstelschijven aangemaakt en veilig opgeborgen, want ik kan ze maar één keer maken.
  Ik weet nou alleen niet of (en hoe) ik mijn computer helemaal kan leegooien als ik alleen die systeemherstelschijven heb, want staat daar Vista etc. op en alle andere belangrijke programma's?
  Even ter bevestiging: Als ik mijn computer helemaal heb leeggegooid, dan gaat mijn computer toch sneller en staat er geen troep meer op toch?

  Alvast bedankt,
 • http://www.vista-helpdesk.nl/diverse-vista-software/132-ccleaner-download.html

  Schoon de progjes op die mee opstarten, al dat geformateer of nieuwe installs snap ik nooit, je kunt de bestaande installatie gewoon schoonmaken.
 • Spyware/malware faq:
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=115358

  Een klein stukje naar beneden staan wat progjes (ad-aware, spybot, cwshredder, hijackthis)

  Draai daarvan ad-aware en spybot. In een post verder naar onder staat ATF cleaner, draai die ook maar. Draai ook CCleaner zoals Lange Pier al aanraadde.

  Daarna maak je een Hijackthislog en die post je in een nieuw topic in het volgende forum gedeelte:
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewforum.php?f=15
  Of in dit topic met het verzoek of een mod het topic wilt verplaatsen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.