Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Advies configuratie nieuwe PC

Anoniem
rutger465
7 antwoorden
 • Ik ga binnenkort een nieuwe pc kopen (zelf samengesteld). Ik heb volgens mij wel een aardige opzet, maar anderen zien wellicht verbeterpuntjes, bottlenecks of hebben aardige alternatieven voor de door mij gekozen onderdelen.

  Het wordt sowieso een Intel Core i7 920 systeem. Voornaamste inzet is het gewone officewerk (tja ;)) en fotobewerking (Lightroom 2, Adobe CS4). Hardcore gamen doe ik niet echt (daar is een PS3 voor), maar een spel als Flight Simulator X wil ik wel graag met fatsoenlijke settings spelen.

  [b:b350a83412]Link naar opzet (azerty)[/b:b350a83412]

  Anders bijbehorend vraagje:
  Voorheen liet ik de pc assembleren, maar ik wil dit nu zelf wel doen. Het 'fysieke' werk (monteren onderdelen) ben ik niet bang voor, zeker niet als ik de handleidingen bekijk. Enige puntje zijn mogelijk de biosinstellingen (CPU? RAM?). Is dat iets wat redelijk automatisch gaat/makkelijk uit te komen is? Ik hoef [u:b350a83412]niet[/u:b350a83412] over te klokken overigens.
 • Lijkt me een mooie opzet, alleen die 220-voltkabel is volgensmij niet nodig en als voeding zou ik toch eerder aan 650 watt denken. Verder snap ik de keus voor 2 HDD's van 1 TB én een van 500 GB niet echt. Ook zou ik met jouw budget eerder voor een GTX275 of GTX285 gaan, of sowieso een HD4890.

  bios instellen is (als het al zou moeten) vrij makkelijk.
 • Mijn budget heeft ook grenzen ;)… ik vind de meerprijs van de (beter presterende) videokaarten wel fors, terwijl ik niet weet of ik iets met de extra capaciteit doe (echt flink gamen doe ik toch op de console).

  De HDD's had ik als volgt in gedachten (analoog aan hoe ik dat nu ook heb): de 500GB voor Windows/programmatuur en de 1TB voor alle beeldbestanden + nog een keer 1TB als backup daarvan.

  De voeding van 650W is te overwegen voor de minime meerprijs. Is 550W echt te weinig (ik heb het idee dat, zeker een goede voeding als de geselecteerde, het prima moet trekken) of zijn er andere argumenten om voor meer vermogen te kiezen?

  220V-kabel had ik maar standaard geselecteerd, maar ik zal even navragen of die ook bij de voeding geleverd wordt, meer dan 1 heb ik idd niet nodig ;)..
 • Hmm… Ik ben bezig een iets andere configuratie samen te stellen, maar waarom een scythe mugen II als je toch niet gaat overclocken?

  Edit: Heb het mandje samengesteld, zonder extra cpu-koeler & met HD4890 en een WD Velociraptor als boot/programmadisk.
  Klik!
 • als eerste. de kabel zit standaard bij de voeding, die kan weg

  vind het geheugen werkelijk belachelijk duur. ik zou je de patriot vipers aan kunnen raden, van 88 euro, maar dat is wel erg krap met de mugen (wel mogelijk….ik heb er ervaring mee)

  ik zou AS5 weg doen. de pasta die bij de mugen zit is heel behoorlijk.

  je hebt een budget van zo veel geld….neem een SSD. raptors, velociraptors, RAID0….het legt het allemaal af tegen een goede SSD. en niet met een kleine marge. kijk naar de Intel Postvilles, OCZ vertex, Corsair performance series. bedenk hoeveel windows + standaard programma's innemen, en kies een goede SSD. je kan altijd een paar 1.5TB discs er in gooien voor opslag.

  persoonlijk vind ik de hele Asus P6T knullige en onhandige moederborden. althans, de 3 die ik ooit heb gehad. zou eerder voor de gigabyte of MSI kiezen. maar dat is persoonlijk
 • Bedankt voor de suggesties :)!
  [quote:e2abd2ad3f]Hmm… Ik ben bezig een iets andere configuratie samen te stellen, maar waarom een scythe mugen II als je toch niet gaat overclocken?[/quote:e2abd2ad3f]
  Omdat ook op stocksnelheden deze koeler de temperatuur lager houdt en bovendien stiller is.
  [quote:e2abd2ad3f]je hebt een budget van zo veel geld….neem een SSD[/quote:e2abd2ad3f]
  Een SSD heb ik overwogen. Mijn budget is misschien ruim, maar niet onbeperkt (dit is wel de max). Ik ken de voordelen van SSD's, maar ik weet niet of deze ook bij fotobewerken erg significant zijn (en dan niet zozeer het openen/opslaan van een afbeelding, maar echt tijdens het bewerken zelf als de foto eenmaal geladen is). Wellicht komt er in de toekomst een wel een SSD als de prijzen wat dalen enzo.
 • een SSD is volgens vele site de grootste upgrade die een pc kan hebben waarvan je verre uit het meeste effect zult merken. het is ontzettend veel sneller met windows laden, programma's openen….alles wat je doet. tijdens het daadwerkelijk bewerken van foto's weet ik niet of het verschil zo groot is, maar op alle momenten is je pc veel sneller. als je er een hebt gebruikt kan je niet meer zonder

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.