Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Harde schijf Master/Slave werkt niet als verwacht

Anoniem
jawtje
2 antwoorden
 • Ik heb problemen met mijn ME systeem op een 'Seagate Barracuda ATA III ST330620A'. Deze zat alleen als Master in mijn computer.
  Om te proberen er de data van af te halen heb ik hem nu als Slave er in gehangen en als Master een 'Master Diamand Plus 8' geplaatst waarop zowel 88SE, XP en W2000 staat.
  De jumpers staat allemaal overeenkomtig Master/Slave, ook aan de juiste connectors van de IDE kabel (Master aan het eind en Slave ervóór).
  Ook de BIOS ziet het zo!
  Als ik nu opstart gaat hij toch naar het ME systeem (van de Slave).
  Als ik de Slave eraf haal gaat hij keurig naar mijn bootscherm voor keuzes tussen SE, XP en W2000. Maar ja, dan kom ik dus nog niet bij mijn 'probleem'-schijf.
  Wat doe ik toch nog mis??
 • [quote:11198d6f28="jawtje"]Als ik nu opstart gaat hij toch naar het ME systeem (van de Slave). Als ik de Slave eraf haal gaat hij keurig naar mijn bootscherm voor keuzes tussen SE, XP en W2000. [/quote:11198d6f28] Heb je op het moment dat beide schijven zijn aangesloten, gecheckt in het BIOS of je Master schijf bovenaan de Boot Sequence staat? Of weet je op welke toets je tijdens het opstarten gedurende POST, om het BIOS Boot Menu te zien? Zodat je daaruit je Master schijf kunt selecteren.

  Deze afbeelding is een voorbeeld van een BIOS Boot Menu

  [img:11198d6f28]http://clonezilla.org/clonezilla-live/doc/04_Create_Recovery_Clonezilla/images/ocs-00-boot-dev-priority-hotkey.png[/img:11198d6f28]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.