Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Kleine upgrade voor ~€400,- of laptop voor €800,-?

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Mijn computer kan wel een paar nieuwe onderdelen gebruiken, tevens wil ik nog een laptop er bij voor school.

  Nu heb ik dus de keuze tussen mijn desktop upgraden voor 400 euro en een laptop voor 400 euro of een laptop voor 800 euro.

  De tweede optie zou ik alleen in acht nemen als ik voor 800 euro betere specificaties op de laptop krijg dan als ik mijn computer voor 400 euro zou opwaarderen.

  Ik heb zelf al wat in elkaar gezet:
  http://www.4launch.nl/shop/winkelwagen/23826

  Ik gebruik mijn computer voor internet, school en spelletjes. Ik overklok niet, heb wel minstens twee uitgangen nodig op mijn videokaart omdat ik twee monitoren heb (19";).

  Ik zal graag me oude kast hergebruiken dit is echter een standaard microstar kast dus als dat problemen kan opleveren moet er ook nog een nieuwe kast bij.

  Het budget heeft wat rek naar boven omdat ik nog niet weet hoeveel de laptop eventueel gaat kosten. Dus omhoog naar zeg 450 euro is ok als dat een groot verschil maakt.

  Bij voorbaat dank bij het helpen met de zoveelste nieuwe computer zoektocht.
 • Wat je hebt samengesteld is allemaal wat verouderd, ik heb een wat nieuwer setje samengesteld bij Azerty.

  Ik zou persoonlijk een snelle destkop pakken, en een netbookje voor als je mobiel wilt zijn.
 • Voor schoolwerk lijkt me een netbook niet echt ideaal. Die dingen zijn leuk om in de trein ff te mailen/surfen, maar als je bijvoorbeeld een flink verslag moet typen heb je meer aan een model met een fatsoenlijk formaat scherm/toetsenbord. Als die laptop enkel voor schoolwerk is (dus niet gamen!), dan heb je voor rond de 400 euro een leuk instapmodel met tevens veel betere prestaties dan die netbooks. Ook wel prettig is dat je dan een dvd-brandertje erin hebt, wat ik bij netbooks toch vaak een gemis vindt.
 • opzetje

  corei5 is officieel uit en sneller dan alle overige opties met dit budget
 • [quote:08b524e03c="PS"]Voor schoolwerk lijkt me een netbook niet echt ideaal. Die dingen zijn leuk om in de trein ff te mailen/surfen, maar als je bijvoorbeeld een flink verslag moet typen heb je meer aan een model met een fatsoenlijk formaat scherm/toetsenbord. Als die laptop enkel voor schoolwerk is (dus niet gamen!), dan heb je voor rond de 400 euro een leuk instapmodel met tevens veel betere prestaties dan die netbooks. Ook wel prettig is dat je dan een dvd-brandertje erin hebt, wat ik bij netbooks toch vaak een gemis vindt.[/quote:08b524e03c]

  Het netbook is ook niet om echt verslagen mee te typen maar meer om op school aantekeningen te maken en/of tijdens vergaderingen, ja die hebben we :roll: , alvast mee te schrijven voor de notulen. Omdat ik veel rondloop wil ik geen 5 kilo zware laptop, voor mij is zo'n netbook dus ideaal. Maar ik kan me voorstellen dat het voor anderen te klein is.

  [quote:08b524e03c="Repr"] opzetje

  corei5 is officieel uit en sneller dan alle overige opties met dit budget[/quote:08b524e03c]

  Ik had niet verwacht dat ik voor dit budget iets nieuws kon krijgen, bovenstaande is besteld. :D Bedankt.
 • Denk daar heel goed over na. Mijn pa heeft zo'n klein pokkeding en er is echt niet mee te werken. Ik heb een 17 inch toshiba laptop en die sleep ik ook mee. Een goede laptop rugtas waar ook je boeken en andere rotzooi in kan werkt dan best goed, is wel wat zwaarder maar daar heb ik persoonlijk geen last van.
  Nou moet ik voor school ook 3d modelleren dus heb ik meer aan een groot scherm als wanneer je alleen wat simpel tikwerk doet. Toch zou ik dan een 15 inch laptop wel overwegen.

  Bij dat ding van mijn pa heb je (bij wijze van spreken ;)) een vergrootglas nodig om het scherm te vinden en als je een toets in wil drukken druk je er minstens 5 tegelijk in. Dat werkt echt waardeloos.

  Verder zou ik een laptop kopen voor school en de thuiscomputer upgraden. Dan niet gaan zitten rotzooien op de laptop. Ik maak wel school dingen op de thuiscomputer maar die zet ik daarna altijd op de laptop. De laptop gebruik ik privé nauwelijks. Op vakantie of iets dergelijks een keer om te internetten, camera leeg te maken of een simpel online spelletje te spelen maar dan houd het ook wel op.
 • [quote:1b4e23db17="Nick'86"]

  Het netbook is ook niet om echt verslagen mee te typen maar meer om op school aantekeningen te maken en/of tijdens vergaderingen, ja die hebben we :roll: , alvast mee te schrijven voor de notulen. Omdat ik veel rondloop wil ik geen 5 kilo zware laptop, voor mij is zo'n netbook dus ideaal. Maar ik kan me voorstellen dat het voor anderen te klein is.
  [/quote:1b4e23db17]

  Een 15" notebook is niet zwaarder dan 2,5kg en een netbook weegt ongeveer de helft daarvan. Persoonlijke overweging in hoeverre de gewichtsbesparing opweegt tegen gebruiksgemak/betere specs.

  Gezien het feit dat je dat netbook als een veredelt kladblok gaat gebruiken en het echte werk toch thuis op de pc doet, zou ik niet eens de hele 400€ aan een netbook besteden. Rond de 300 euro heb je al een netbook die voor dit doel geschikt is en dan zou je de rest bij de pc kunnen leggen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.