Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Niet op willen starten

erwinmat
7 antwoorden
  • Hallo,

    Ik ben een paar weken op vakantie geweest en heb mijn pc toen van spanning af gehaald. Toen ik gisteren de pc wilde opstarten deed ie dat niet. Ik hoorde wel een fan oid opstarten, maar hier bleef het bij. Geen geratel van een hd oid. Ook geen beeldscherm activiteit. Na tig keer aan-en-uit deed ie het. Dus een tijdje aan laten staan en 's avond weer uitgezet. En vandaag weer hetzelfde liedje. Pas na tig keer aan-en-uit zetten deed ie het, maar als ie het dan doet zijn er verder geen problemen met de pc.
    Wie weet waar ik kan beginnen met zoeken.

    Gr. Erwin
  • de voeding.
    vrijwel zeker is er een condensatortje (of 2,3) uitgelopen.
    met koude start geeft dat dit soort problemen; met een warme herstart gaat het vrijwel zeker allemaal zoals het hoort.
    als je een beetje handig bent schroef je zelf de voeding eruit, (en dan kan je hem voorzichtig even openmaken om de boel in ogenschouw te nemen), en zet er een ander in.
  • Hoi Derk,

    Kan ik dit nameten door tijdelijk een constante spanningsmeting uit te voeren met een multimeter en te kijken wat de uitgangsspanning van de voeding doet tijdens opstarten?
    Ik beschik helaas niet over de mogelijkheid om condensatoren te testen, ik neem even aan dat een degelijk defect van buiten niet te zien is aan de condensator?

    Of bedoel je direct een nieuwe voeding erin proppen?

    Gr. Erwin
  • ja, als een condensatortje lekt kan je dat zien.
    het lijkt voor 99% zeker dat je voeding aan het overlijden is.
    een andere voeding kan je inderdaad overwegen, maar omdat je het nooit zeker weet in pc-land zou je ook even kunnen testen met een voedinkje die de buurman nog heeft liggen…..
    alleen even de grote steker op het moederbord plaatsen, en als ie dan gelijk aanslaat is het bingo!
  • Hoi Derk,

    Ik heb de boel uit elkaar gesloopt, zie foto's:
    [img:65dda397ea]http://img197.imageshack.us/img197/355/dsc6468j.th.jpg[/img:65dda397ea]

    [img:65dda397ea]http://img41.imageshack.us/img41/7780/dsc6469f.th.jpg[/img:65dda397ea]

    Ik zie verder geen lekkage aan condensatoren oid, maar ik moet de gok van het uitwisselen maar nemen, denk ik.
    Ik zie wel dat de kabels allemaal uit de voeding komen, deze worden dus standaard met een voeding meegeleverd?
    Waar moet ik op letten, is onderstaande voeding een goede keus? Er zijn er zo veel…. Ik kom trouwens bij de nieuwe voedingen van 400 W nergens aan de amperages van de oude voeding. Dat snap ik ook niet helemaal…
    http://www1.conrad.nl/scripts/wgate/zcop_nl3/~flNlc3Npb249UDkwX05MX0IyQzpDX0FHQVRFMDU6MDAwMC4wMTEwLjQ0NWE4NWIyJn5odHRwX2NvbnRlbnRfY2hhcnNldD1pc28tODg1OS0xJn5TdGF0ZT0xODE0ODc4MDMx====?~template=PCAT_AREA_S_BROWSE&mfhelp=&p_selected_area=%24ROOT&p_selected_area_fh=&perform_special_action=&glb_user_js=Y&shop=NL2&vgl_artikel_in_index=&product_show_id=&p_page_to_display=DirektSearch&~cookies=1&zhmmh_lfo=&zhmmh_area_kz=&s_haupt_kategorie=&p_searchstring=voeding&p_searchstring_artnr=&p_searchstring_manufac_artnr=&p_search_category=alle&fh_directcall=&r3_matn=&insert_kz=&gvlon=&area_s_url=&brand=&amount=&new_item_quantity=&area_url=&direkt_aufriss_area=&p_countdown=&p_80=&p_80_category=&p_80_article=&p_next_template_after_login=&mindestbestellwert=&login=&password=&bpemail=&bpid=&url=&show_wk=&use_search=3&p_back_template=&template=&kat_save=&updatestr=&vgl_artikel_in_vgl=&titel=&darsteller=&regisseur=&anbieter=&genre=&fsk=&jahr=&jahr2=&dvd_error=X&dvd_empty_error=X&dvd_year_error=&call_dvd=&kna_news=&p_status_scenario=&documentselector=&aktiv=&gewinnspiel=&p_load_area=$ROOT&p_artikelbilder_mode=&p_sortopt=&page=&p_catalog_max_results=20
  • moedige actie!
    hoewel je op het oog niks ontdekt, hou ik het toch op een voedingsprobleem.

    het is voldoende als je let op het wattage: voor jou dus 400 watt, en het formaat: atx
    voor het overige is het allemaal gestandaardiseerd.
    zo´n fsp 400 watt staat bij computerland voor 33 piek in de folder.
    dat scheelt (ook dit keer weer) behoorlijk t.a.v. conrad…..
  • Bedankt voor de tip, ik heb zojuist die voeding van 33 euro besteld. Ik probeerde trouwens vanochtend de pc en wat denk je,hij start weer in 1 keer op… Maar het probleem zal wel snel weer terug zijn, dus toch de voeding maar vervangen, want de pc is nu 3,5 jaar oud en heeft al heel wat uurtjes gedraaid. De voeding is dus toch wel een slijtage-gevoelig onderdeel.
    Ik zal het nog even posten hier als het probleem definitief verholpen is. Voor nu bedankt zover.

    Gr. Erwin

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.