Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Sony vaio recovery probleem

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Na een paar keer irritante crashes gehad te hebben met mijn sony vaio-laptop, heb ik besloten tot een recovery. DVDÅ› had ik al gemaakt, alles wat belangrijk was gebackup en gaan. Niet dus.

  Recovery vanaf de dvd loopt vast met een foutmelding 305:64. Reovery vanaf de verborgen partitie loopt vast met de foutmeldingen 320 en vervolgens 330.

  Op google is zat te vinden over vergelijkbare problemen, maar geen oplossing. Sommige reacties gokken op een hardwarefout, maar het bericht wat ik nu type gebeurd vanuit Kubuntu, op de zelfde laptop. Andere oplossing die wel schijnt te werken is gewoon een installatie-cd van Vista gebruiken. Maar dan heb ik even twee problemen: hoe kom ik aan een installatie-dvd Windows Vista Business en hoe wel krijg ik de bijkomende software terug? Meeste was freeware of niet interessant, maar wat wel belangrijk is, is Adobe Acrobat. Voor mijn werk gebruik ik dat om door Autocad gegeneerde pdf's te verkleinen. Licentie van Acrobat is nog duurder dan die van Vista. En de licentie heb ik, maar geen dvd die werkt.

  Maandag ga ik Sony iig maar bellen in de hoop dat ik een geperste recoverydisk toegestuurd krijg. Dan durf ik het aan om de harddisk een lowlevelformat te geven.

  Wat er fout ging in windows, was bv dat Word het geopende bestand niet meer kon opslaan en dat vervolgens toch half deed, met als gevolg een compleet vern$%kte opmaak. Vaak waren ook allerlei koppelingen zoek en kreeg in de meest vreemde foutmeldingen. Windows bleef overigens gewoon draaien.

  Iemand nog suggesties om het probleem (anders) op te lossen?
 • [quote:75c4c17d03="water"]Recovery vanaf de dvd loopt vast met een foutmelding 305:64. Reovery vanaf de verborgen partitie loopt vast met de foutmeldingen 320 en vervolgens 330. [/quote:75c4c17d03] Had je ook deze Sony hyperlink gecheckt An Error Code Occurs During A System Recovery. Deze link vond ik in deze thread Sony Recovery Error: 305: 64, waarin de TS het probleem niet heeft kunnen oplossen.
  [quote:75c4c17d03="water"]Sommige reacties gokken op een hardwarefout, maar het bericht wat ik nu type gebeurd vanuit Kubuntu, op de zelfde laptop. [/quote:75c4c17d03] Dat maakt de kans op een hardware probleem weliswaar kleiner, maar sluit het niet volledig uit. Dus voor alle zekerheid zou je werkgeheugen kunnen testen via applicatie memtest86+. En de harde schijf zou je kunnen testen met de diagnostische software van de fabrikant. De Optical drive zou je kunnen testen via applicatie Nero CD-DVD Speed 4.7.7.15, met optie ScanDisc. Had je overigens Sony vaio support al gecheckt? Zodat je een eventueel telefoon gesprek met Sony kunt voorbereiden.
 • Hardwaretesten zijn al uitgevoerd. Geen foutmeldingen

  Tot mijn verrassing blijk ik twee jaar garantie te hebben. Laptop gaat (opnieuw) terug naar Sony. De reden van de fout blijft dus een mysterie.

  Wat wel volgt uit fdisk -l /dev/sda: partition does not and on cilinder boundary.

  Met beide revocerymethodes gaat het tot en met het maken van de partitie goed. Volgens mij gaat het fout als er geformatteerd moet worden. Ik heb toch een vermoeden dat eea samen hangt. Andere optie is dat de bestanden op de recoverypartitie corrupt zijn en daarmee ook die op de zelfgebrande schijven.
 • [quote:61983c2c95="water"]Tot mijn verrassing blijk ik twee jaar garantie te hebben. Laptop gaat (opnieuw) terug naar Sony.[/quote:61983c2c95] Dus je vermoed toch een hardware probleem.
  [quote:61983c2c95="water"] Wat wel volgt uit fdisk -l /dev/sda: partition does not and on cilinder boundary. [/quote:61983c2c95] Dat is niet zo erg. Deze melding kun je negeren. Waarschijnlijk is de partitie aangemaakt met Windows software. Dan kan dit gebeuren.
 • De helpdesk van Sony had geen andere oplossing dan het apparaat maar weer ophalen. Dat duidt inderdaad toch op een hardwareprobleem. Stiekem hoop ik op een nieuwe grotere harddisk. :D
 • Laptop is terug. Software staat er weer op en de fan is opnieuw vervangen. Blijft verder dus onduidelijk. Iig maar nieuwe recoveryschijven maken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.