Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Aanschaf PCI Express netwerkkaart

Anoniem
jolo
3 antwoorden
  • Omdat er problemen lijken te verschijnen voor mijn onboard netwerkkaart van mijn P5B moederbord, overweeg ik de aanschaf van een PCI Express netwerkkaart. Want mijn onboard netwerkkaart is al enkele keren uitgevallen. Waarbij rebooten niet hielp. Wel de UTP kabel uit- en inpluggen. Dat heb ik al een enkele keren gehad. Daardoor twijfel ik nu aan de betrouwbaarheid van de onboard netwerkkaart.

    Maar behalve PCI Express videokaarten, lees ik eigenlijk niet zoveel over andere PCI Express kaarten. Dus in hoeverre heeft iemand al ervaringen opgedaan met een PCI Express netwerkkaart? Want PCI Express netwerkkaarten zouden beter moeten zijn, dan de ouderwetse PCI netwerkkaarten.

    Ik overweeg de volgend PCI Express netwerkkaart aan te schaffen. De Intel® Gigabit CT Desktop Adapter. Is dat een goede aanschaf? Deze wordt onder andere verkocht bij Azerty. Maar ook nog bij een aantal andere online-winkels. Dat bedrag dat die PCI Express netwerkkaart is tevens ook ongeveer het budget wat ik er beschikbaar voor zou willen stellen.
  • Er is niets "beter" aan een PCI-e x1 netwerkkaart, alleen het slot is anders.
    http://en.wikipedia.org/wiki/PCI_Express
  • er is geen reden waarom een pci-e kaart sneller zou zijn als pci. de bandbreedte van pci is meer dan genoeg voor netwerk. over de intel kaarten in het algemeen heb ik wel veel positieve verhalen gehoord. je zou ook nog naar Marvel kaarten kunnen kijken. ook een goede reputatie ook al heb ik geen idee hoe makkelijk die te krijgen zijn of kwa prijs (ik heb al jaren geen stand-alone kaart gebruikt nl.)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.