Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Bestellen in de US? Iemand ervaring?

Anoniem
Venzent
5 antwoorden
 • Hoi,

  Ik ben regelmatig op zoek naar nieuwe gadgets, en heb sinds kort www.google.com/products ontdekt (de wereldwijde tegenhanger van de Nederlandse vergelijkingssites). Hier vind je veel producten die in US webshops worden aangeboden, maar niet naar Nederland worden verzonden. Maar met de mooie dollarkoers lijkt bijna alles wel een heel stuk goedkoper, en als je verschillende websites mag geloven, haal je er bijna altijd profijt uit (tenzij je iets koopt van EUR 10,- ofzo, dan zit je natuurlijk met de hogere verzendkosten). Maar een MP3 player, camera, dure videokaart etc. zijn mooie spullen om daar goedkoper te bestellen. Lijkt mij dan. Je mag tot EUR 150 of 250 belastingvrij invoeren, en de douane controleert daarnaast ook nogeens steeksproefsgewijs, dus het lijkt allemaal heel mooi. Zelf zat ik op www.crafty-move.nl/usa.html te kijken, en het ziet er allemaal erg aantrekkelijk uit. Ook goede feedback in internationale fora. Maar heeft iemand ervaring met zoiets? En wat zijn de addertjes, als die er zijn? Dollarkoers doet nu iets van 1.44, dus al zou er geen sprake zijn van prijssegmentatie, dan ben je alsnog stukken goedkoper uit, zelfs met verzendkosten?
 • Garantie kan een probleem worden. Altijd goed nagaan of er geen invoerrechten en/of btw geheven wordt. Beschadiging tijdens vervoer verzekerd?
 • Als je fabrieksgarantie hebt is het meestal geen probleem, let er wel op of ze ook naar Nederland verzenden. Stuur anders een link.
 • Denk er ook aan dat eventuele adapters/opladers gebaseerd kunnen zijn op 110 Volt.
  Het hoeft geen probleem te zijn als voeding via USB gaat, maar let er toch even op.
 • Ja als je inderdaad iets van een voeding besteld, heb je nog een apparte 220 volt kabel nodig, omdat die niet zijn bijgeleverd. In principe kan gewoon elke voeding uit amerika 220 volt aan, alleen moet je dat wel soms even switchen voor je hem aan zet. Ook is het zo dat als er staat op de website 230 volt, hij gewoon op 220 volt kan werken.

  Ook heb ik ergens gehoord (hiervan weet ik NIET zeker of het waar is) dat het geheugen uit amerika minder goed tegen hitte kan ofzo.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.