Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Bios niet meer in orde?

Anoniem
Marwinius
4 antwoorden
 • Dag allemaal,

  Tijdens het installeren van windows Vista loop ik tegen het volgende probleem:

  Tijdens het opstarten wil ik graag bootopties kiezen. Op het moment dat ik op enter druk, krijg ik netjes het scherm om een keuze te maken van één van de devices. Je moet dan met de pijltjes toetsen een keuze maken. Maar tot mijn stommeverbazing kan ik dit niet doen. Het toetsenbord lijkt ineens geblokkeerd. Waar kan dit aan liggen?
  Ligt dit aan het moederbord? Ik kan nog wel in de bios komen en daar dingen in veranderen. Maar ik kan niet binnen de bootopties iets selecteren.

  Zelf denk ik dat het moederbord niet meer in orde is, maar dat weet ik niet zeker. Zou het iets anders kunnen zijn? Ik ben benieuwd naar jullie reacties.

  Groeten,

  Marwinius
 • [quote:17abad50c3="Marwinius"]Tijdens het opstarten wil ik graag bootopties kiezen. (..) Het toetsenbord lijkt ineens geblokkeerd. [/quote:17abad50c3] Gebruik je wellicht een USB toetsenbord? Zo ja, staat in het BIOS > Advanced > USB Configuration > USB Legacy support wel op [Enabled] Als het niet gaat om het moederbord uit je onderschrift, zou je eventueel nog kunnen melden om welk merk/type moederbord het wel gaat.
 • Heb je kort ervoor nog iets aan de hardware veranderd? (geheugen bijgeplaatst?)
 • Op een aparte schijf zonder de andere eraan het OS geïnstalleerd?
  Pas dan kun je gebruik maken van de BBS, indien geïnstalleerd naast een ander OS met alle schijven er nog in dan dien je die keuze te maken met in de bootloader van het primaire OS, Vista en W7 gebruikt de BCD en XP de boot.ini voor die keuze.

  Mij is het niet duidelijk wat en hoe er in geïnstalleerd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.