Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

hele lange seriële kabel

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Deze keer een hele korte vraag…
  Ik moet een afstand van circa 30 meter overbruggen met een seriële kabel… (op de COM poort van de computer, zo'n soort VGA kabel met 9 pinnetjes)

  Nu is de vraag, waar zijn zulke lange kabels verkrijgbaar? het langste wat ik tot nu toe gevonden heb is 5 meter. tweede vraag is of deze afstand wel goed te overbruggen is, zonee, zijn er alternatieven?

  ondanks dat dit onderwerp niet veel voorkomt, hoop ik dat iemand er antwoord op kan geven!

  alvast bedankt!
 • Waarom ga je dat doen?

  En nee, dat gaat niet zonder extra extenders oid lukken. Serieel is tot 10 meter geloof ik
 • Een afstand van 30 m is erg lang, ik weet niet of dat lukt. Ongeveer 15 meter is geloof ik het maximum dat ik me herinner van vroeger.
  Het is een tijd geleden dat we er mee werkten, in mijn belevingswerereld is het volkomen achterhaald. Maar destijds maakten we gewoon de wat langere kabels zelf. Verder zijn er verschillende uitvoeringen, waarvan ik me eentje nog heel scherp herinner, de nulmodemkabel, waar zowel de beide data-aders gekruist waren, maar ook de aders die een stuurfunctie hadden. Verder zat er nog een lusje tussen een paar punten. Andere uitvoeringen waren rechttoe-rechtaan. Kortom, het is maar net wat je zoekt.
  Er waren ook gewoon verlengkabels van ca. 5 meter te koop, daar kun je gewoon een stel aan elkaar knopen, tot je over het maximaal haalbare komt.
 • @ J. d Boer: je hebt gelijk:

  Maximum cable lengths
  Cable length is one of the most discussed items in RS232 world. The standard has a clear answer, the maximum cable length is 50 feet, or the cable length equal to a capacitance of 2500 pF. The latter rule is often forgotten. This means that using a cable with low capacitance allows you to span longer distances without going beyond the limitations of the standard. If for example UTP CAT-5 cable is used with a typical capacitance of 17 pF/ft, the maximum allowed cable length is 147 feet.

  Bron:
  RS232 Specifications and standard

  Hoe dan ook, het gaat op die afstand niet lukken. Vandaar ook mijn vraag wat je gaat doen.

  Tenzij je het inderdaad over een Cat5 kabel probeert te sturen.
 • waarom niet met utp of ethernet

  of is een van de computers (beide misschien) niet met een netwerk kaart uitgevoert
 • De afstand kan wel, maar dan wordt het waarschijnlijk wel een dure oplossing. Ik meen dat men wel met converters via een optische kabel werkt. En daarmee kun je makkelijk kilometers overbruggen. De vraag is natuurlijk wel, of dergelijke kabels nog gemaakt worden.
 • heren,

  Bedankt voor jullie antwoorden.
  Het idee van een seriële kabel is inderdaad volledig achterhaald, ware het niet dat ik een grote WKK (500pk generator op biogas) aan m'n bedrijfscomputer wil koppelen. Om dit te doen zijn twee mogelijkheden. Inbellen via een modem of rechtstreeks op de computer aansluiten via de COM poort/RS232 aansluiting.

  beide manieren zijn gigantisch achterhaald… maar 't is gewoon niet anders…

  zo te lezen, moet het lukken wanneer ik een cat-5 UTP kabel gebruik. Nouja, die heb ik hier zat liggen. Vraag is dan nog, waar haal ik RS232 stekkers en hoe sluit ik dit aan?
 • Die stekkers zijn nog steeds in elke electronicazaak te koop.
  Het schema kan van geval tot geval enorm uiteenlopen (protocol etc.), dus daar is op afstand onmogelijk antwoord op te geven. Maar ongetwijfeld staat dit in de documentatie van de betreffende apparatuur.
 • waarom geen module kopen die draadloos een serieel signaal doorstuurt .
  moet lukken voor 50m

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.