Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

externe hardeschijf werkt niet

4 antwoorden
  • ik heb nu ongeveer 14 maand een externe hardeschijf van 1 tb met usb aansluiting normaal als ik de pc opstart , start de schijf ook mee op dat kan je zien aan de hand van een blauw lampje achter op de schijf vanaf 2 dagen geleden werkte het nog perfect maar nu brand het lampje niet meer een zie ik de schijf ook niet meer onder [deze computer] ik heb zon beetje van alles al geprobeerd usb in andere poort usb drivers verwijderd en nieuwe geinstalleerd andere kabel[zelfde als printer kabel]vervangen en verduld hij deed het weer , maar dat was van korte duur een paar uurtjes de volgende dag na opstart pc weer niks ik snap er niks van zou het aan de voeding kinnen liggen die er aan zit?? als ik hem van de stroom af haal en even later weer de stekker erin dan knippert het lampje 1 keer een is dan weer uit ik krijg hem niet gestart zou het ook mogelijk zijn om hem als slaaf in de pc bij te zetten tis een sata schijf met van die platte stekkertjes ik weet niet of die aansluitingen ook in de pc zitten pc is van juni dit jaar [nieuw]ook met 1 tb sata raid
  • ik denk dat het wel mogelijk om hem in de pc te zetten. is er nog ruimte in de pc?
  • Of het (makkelijk) mogelijk is hangt ook van het merk/type externe hardeschijf af. Als je namelijk een kant en klare merk externe hardeschijf had gekocht, heeft deze wellicht geen zichtbare schroeven, om 'm open te schroeven. Je zou 'm dan wel kunnen openbreken. Maar dan vervalt de eventuele resterende garantie. Ook zou de hardeschijf bij het openbreken kunnen beschadigen. Check ook nog of op de site van de fabrikant een troubleshooter staat.
  • ruimte is er wel maar het is al voor elkaar ik ben met de schijf en de voeding naar de pc winkel geweest en het spul laten doormeten het bleek dat de adapter/voeding kapot was kheb een nieuwe gekregen en het werkt weer perfect maar zit er toch wel aan te denken om hem in de pc bij te plaatsen het is gewoon een hardeschijf in case dus de mogelijkheid is er jolo dank voor jullie antwoord.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.