Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Aanschaf laptop

Anoniem
Youri
11 antwoorden
 • Hallo,

  Voor mijn zus ben ik op zoek naar een nieuwe laptop. De vorige was een merkloze van Kruidvat, die helaas vroegtijdig mankementen begon te vertonen. Daarom nu een wat fatsoenlijkere, die wat langer meegaat.

  De eisen zijn niet zo zwaar: tekstverwerking, (draadloos) internet, muziek luisteren, film kijken. Ondanks dit laatste hoeft het scherm niet groot te zijn, standaard is 15" denk ik? Een grote harde schijf (min. 320 GB) en een goede accu zijn belangrijk, en acceptabele speakers zijn ook gewenst; de vorige had nogal blikken geluid en weinig volume. Qua uiterlijk heeft ze graag wit, en anders (glimmend) zwart, niet zilver. Ik weet niet of het een bekend fenomeen bij laptops is, maar sommige schermen (zoals de Sony Vaio) zijn nogal reflecterend, dat is niet gewenst. Standaard zit er i.h.a. Windows Vista op denk ik? Het budget is 600 Euro. Randapparatuur als muis en speakers is niet nodig.

  Zijn er nog bepaalde zaken waar specifiek ik op moet letten? Merken die ik moet vermijden of juist niet? Ik denk dat webshops doorgaans goedkoper zijn? De door sommigen verguisde MediaMarkt heeft soms redelijke prijzen, loont het de moeite daar langs te gaan?

  Bij voorbaat dank voor de reactie, als meer info nodig is hoor ik het wel!

  [size=9:6afe6687d0]PS: Ik vind het altijd een beetje vervelend om de zoveelste te zijn met weer een 'hulp bij aanschaf pc'-topic komt, maar iemand die zich eraan stoort hoeft natuurlijk niet te reageren :)[/size:6afe6687d0]
 • Kijk hier maar eens

  Als je links klikt op "uitgebreid zoeken" kun je zelf nog meer opties instellen. Kijk maar wat je wat vind…

  :wink:

  p.s. Het is niet erg om weer iemand met een "welke moet ik kiezen" vraag te hebben, maar misschien moet je de volgende keer toch eerst even zelf zoeken.

  Suc6!!!
 • Mediamarkt heeft soms hele leuke aanbiedingen, moet je net het geluk hebben dat ze een aanbieding hebben die bij je wensenpakket past.

  Latops zijn momenteel inclusief Vista met een upgrademogelijkheid naar de nieuwe Windows7 dat 22 oktober verschijnt. Vanaf die datum wordt W7 waarschijnlijk standaard meegeleverd, dus misschien handig om die 2 weekjes ff af te wachten?

  Zelf heb ik recent een eenvoudige Inspirionlaptop gekocht bij Dell, verhouding prijs/kwaliteit dik in orde. Voordeel is dat je daar aanpassingen kan maken, ook wat betreft kleur, grotere hd of een betere accu.

  Het enige lastige punt in je wensenlijstje blijven de speakers, persoonlijk vindt ik de ingebouwde speakers in laptops altijd wel te wensen over laten. Misschien een idee om er een los setje naast te zetten voor echt goed geluid?
 • Wat speakers betreft; je kunt niet veel verwachten van wat in een laptop past.
  Ikzelf heb een handig setje van TCM, twee speakertjes in een behuizing van 18cm x 7cm x 4 cm. Met stekkertje op audio-uitgang van laptop, en voeding via netadapter 6V/400mA danwel 4xAAA batterijen.
  Is natuurlijk ook geen HiFi, maar veel beter dan de laptop zelf, en kan mee in een laptoptas.
  Heb geen idee meer waar ik het gekocht heb en voor hoeveel.
 • Mogelijk is het vloeken in de kerk, maar wat denkt men van de nieuwe Medion/Aldi-aanbieding? klik
 • [quote:1ed491972d="ludere"]Mogelijk is het vloeken in de kerk, maar wat denkt men van de nieuwe Medion/Aldi-aanbieding? klik[/quote:1ed491972d] Niet aan beginnen. Gewoon een goed merk kopen is echt verstandiger. :roll: http://www.alternate.nl/html/categoryListing.html?cat1=36&cat2=999&cat3=0&bfbox=1&selector=135&&tn=HARDWARE&l1=Notebooks&l2=Alle+Notebooks&
 • Die van de aldi is een leuk ding, alleen heb ik mijn twijfels bij die losse brander. Verder is ie nogal duur voor het gebruiksdoel. Dat moet met 500 euro ook wel lukken.
 • Aldi heeft inderdaad niet bepaald de reputatie van topproduct, ik zou bij de twee mogelijkheden die je gaf blijven, tenzij je nu compleet iets anders wilt natuurlijk.
 • Wederom 'Aldi-merk'..? Nogmaals, Medion is een op zichzelf staand merk dat een aantal winkelketens (Aldi, Gamma, Karwei) gebruikt voor de distributie van haar producten. Het is geen merk dat door Aldi in het leven geroepen is, ofzo.

  Dat de kwaliteit van Medion-producten in het verleden nog wel eens te wensen overliet, moet geen reden zijn om maar te zeggen: 'Ooh, Aldi, da's goedkoop en dus k*t!' Complete nonsens, ik ken meerdere mensen die supertevreden zijn met hun Medion-apparaten, inclusief de eventueel benodigde service bij gebreken.

  Just my two cents :roll: …
 • Dank voor jullie reacties. Het probleem is dat ik niet weet wat de goede/minder goede merken zijn. Samsung, Asus en MSI klinken me degelijk in de oren, maar van Acer of Toshiba heb ik geen idee. En dat goed in de oren klinken is ook alleen maar gebaseerd op ideëen of ervaringen met andere producten; ik weet niet hoe het in laptop-land zit. Als ik een laptop van een zogenaamd 'goed' merk neem die aan mijn eisen voldoet, zou ik dus in principe goed moeten zitten, begrijp ik.

  Bijvoorbeeld deze lijkt me prima, behalve dat 250 GB harde schijf wat aan de lage kant is.

  PS: waarom werkt mijn link niet?
 • Acer staat slecht bekend, Toshiba is weer een van de betere merken. Dell heeft soms ook leuke laptops, maar daar moet je wel naar de aanbiedingen/acties kijken. Mediamarkt en Saturn zijn iha duur, maar soms hebben ze scherpe aanbiedingen, van goede laptops. Tot zover mijn algemeenheden, over specifieke types kan ik je niet zoveel vertellen. :-)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.