Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Live camerabeelden uitzenden

Anoniem
Joopjr
7 antwoorden
 • Ik ben bij een zwemvereniging en maak altijd foto's tijdens wedstrijden nu wil ik eens als proef proberen om via internet live beelden op mijn website beschikbaar te stellen van de wedstrijd.

  Om dit op te zetten is er veel nodig en de meeste dingen weet ik niet daarom hier me uitleg en enkele vragen. Ik ben bereid te betalen, kwaliteit gaat boven de prijzen maar ik ga niet zomaar duizenden euro's uitgeven. Maximum budget ligt rond 2.000 euro. Afhankelijk van kwaliteit bekijk ik of ik dit daadwerkelijk ook uitvoer. Ik heb beschikbaarheid over een Imac en Windows pc.

  [b:6fd05a309b]Bedoeling kort uitgelegd.[/b:6fd05a309b]
  Ik wil live uitzenden, dat wil ik doen door meerdere camera's (beginnend met 2 camera's maar later misschien met 4) aan te sluiten op de computer. Op de computer wil ik dan kiezen welke camerabeelden ik wil streamen op internet (zodat ik live van beeld kan wisselen).

  Dat is kortgezegd de bedoeling. Nu de vragen
  [b:6fd05a309b]Vragen Firewire[/b:6fd05a309b]
  1. Hoe kan ik een camera verbinden met een lang (firewire?) snoer (±30 meter) met zoveel mogelijk kwaliteitsbehoud.
  2. Als ik de camera's via een firewire hub verbind met me computer ziet me computer het dan als verschillende beelden en kan ik die dan live bekijken?

  Ik wil op me pc 2/3 of 4 camera's aansluiten en dan via software bepalen welke camera online gestreamd moet worden (zodat ik kan wisselen). De software moet ook een optie hebben om het te streamen. Het liefst stream ik dit naar een webserver van me zodat de mensen kunnen verbinden met die webserver en niet de stream beelden direct vanaf locatie krijgen ivm beperkte bandbreedte op locatie.
  [b:6fd05a309b]Vragen pc mixen[/b:6fd05a309b]
  3. Hoe kan ik kiezen welk beeld ik wil streamen en het ook online streamen. (software gezocht). Ik wil ook de mogelijkheid hebben om doormiddel van een microfoon live commentaar bij de beelden toe te voegen.
 • Ik ben ook geïnteresseerd, zal dit topic volgen :)
 • je kan in ieder geval het volgende artikel al eens lezen en daar over nadenken. Je zal een aantal keuzes en overwegingen moeten maken

  http://www.fthink.nl/pages/artikels/artikel00.html

  Zo zie je bijvoorbeeld dat je al snel flink wat dataverkeer genereert als je op hoge resolutie wil werken. Je zal een host moeten zoeken die een streaming video server draaien voor je.
  Je kan hier eens kijken voor een hoster:
  http://www.dahhosting.nl/windows_streaming.php

  Dit is nog even de achtergrond. Het opnemen zelf laat ik over aan iemand anders, daar heb ik geen verstand van.
  Wel alvast de volgende opmerkingen:
  Of een firewire hub gaat werken, dat weet ik niet…
  Wat in ieder geval wel zou werken volgens mij is een simpele firewire kaart met meerdere ingangen, maximale is 3 wat ik tot nu toe heb gezien, maar goed, je zou er 2 kunnen inbouwen in je pc.

  Deze site zou ook behulpzaam kunnen zijn:
  http://www.video-streams.nl/veel-gestelde-vragen/hoe-werkt-het/video-programma/
 • Ik heb de beschikking over een webserver met 1.000 GB dataverkeer p/m. Ik denk zelf wel dat een firewire hub werkt (waarom maken ze anders die dingen?), ik zal je links een rustig bekijken.
 • Reden waarom ik het niet weet is dat ik me af vraag of zo een hub data over 4 inkomende kanalen te gelijk aan kan? Qua capaciteit dan.
  En dan ga ik er vanuit dat de capture software die je moet gaan gebruiken ook de diverse signalen ziet. Geen idee, geen ervaring mee.
  Maar er zijn vast wel mensen hier die dat wel hebben.
 • Ik heb zelf ook een keer zoiets geprobeerd, wel met het volgende:
  Livestream(toen nog Mogulus)
  Op de site staan ook allemaal tips, en ze hebben allerlei programma's om van kanalen te wisselen enzo.

  Je moet maar eens kijken, maar eerst nog iets: Probeer het eerst vantevoren ergens anders mee uit. Het is best wel wennen, en als het tijdens een wedstrijd verkeerd gaat niet zo fijn.

  En natuurlijjk is de tip van Arjant2 ook heel goed…


  Suc6 :wink:
 • Bedankt voor je link Dinges24 ziet er goed uit die site, zal het eens rustig bekijken.

  Dan nu nog de vraag HOE kan ik het best de camera's aansluiten :P

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.