Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

welke merk schrijfbare DVD?

Anoniem
Rob Timmers
10 antwoorden
 • tdk-problemen herken ik.
  met verbatim en sony´s gaat het sindsdien probleemloos.
 • wat is een goed merk van schrijfbare dvd's?

  ik wil namelijk online gaan aankopen, maar ben aangekomen bij het merk Arita, op een webshop, welke 50 lege dvd's verkoopt voor net geen 9 euro.

  heb nu TDK., maar die kan ik nergens vinden om online te kopen

  kent iemand Arita? Of anders een goed merk
 • Arita is geen A-merk in ieder geval.
  Vroeger (meer als 5 jaar geleden) gebruikte ik ook Arita's.
  Maar na wat schokkerige films toch overgestapt op Philips.
  Is wat duurder, maar daar heb ik nooit problemen mee.
  TDK is zeker wel online te koop hoor.
  Ik stuur je even een linkje via pb naar eeen webshop die ik zelf ook gebruik.
 • Heb de laatste tijd problemen met TDK vooral, DVD-R en DVD-RW.
  Ben daarom overgeschakeld naar Verbatim; schijnen de beste op de markt te zijn.
 • Ik gebruik ook philips dvd+r 16x, bevalt me wel goed.
 • Mja, het blijft altijd lastig om te bepalen welke schijfjes nu het beste zijn voor de DVD-brander die in je PC zit. Eigenlijk kun je niet eens stellen wat "goed of slecht merk" is.

  Bij het online kopen van schijfjes zou je kunnen kijken naar de MEDIACODE die websites zoals Opusshop en CDRWinkel noemen bij de partijen van DVD's die zij verkopen.

  Op fora zoals bijv. die van CDFreaks kun je dan proberen te vinden welke mediacodes het dan erg goed doen met jouw merk/type DVD-rewriter.
  http://club.cdfreaks.com/f61/
 • Ik heb zelf geen schijfjes nodig, ik heb Verbatim maar als ik nieuwe nodig zou hebben op het moment zou ik schijfjes kopen bij Opus. En dan kiezen voor de schijfjes van JVC. JVC verkoopt schijfjes die gemaakt worden door de fabriek van Tayo Yuden (Tayo Yuden heeft de media tak van JVC) overgenomen) en dat is één van de beste fabrikanten voor DVD schijfjes. Zij brengen nu hun schijfjes aan de man onder de naam van JVC.
  http://www.opus.nl/produkten_detail.asp?l=ned&pdid=12814

  Er is natuurlijk wel prijsverschil, voor 9,40 koop je 50 Arita's en voor '15,95 koop je 50 JVC's.

  Persoonlijk vind ik goede DVD's erg belangrijk daarom betaal ik liever iets meer voor iets dat goed is. Ik gebruik ze voor het opslaan van informatie en foto's het maken van DVD's. Allemaal data dat een lange houdbaarheid moet hebben.
 • Ik heb altijd Platinums en er geen problemen mee, zit op 20-25 euro per 100. Het ligt idd aan de Mediacode die is het belangrijkste. Die geeft aan uit welke fabriek en productlijn de schijfjes komen.
 • Ik had een nieuwe laptop waar 20% van mijn CD/DVD's niet mee waren te lezen, zelfs a-merken als HP niet. Laptop gestolen.
  Heb nu een nieuwe (met een ander merk lezer/schrijver die weliswaar veel meer van mijn media leest maar desondankls ook niet de HP DVD. (Slechts éen keer, gelukkig, sindsdien niet meer).
  De DVD wordt feilloos uitgelezen op mijn desktop met een merkloos DVD lezer/schrijver.
  Ik wil maar zeggen met dit verhaal dat (lang) niet alle merken, ongeacht a-merk of z-merk worden gelezen op alle a-lezers of z-lezers.
  Het blijft een kwestie van uitproberen heb ik gemerkt.
  Desondanks genieten merk CD/DVD's de voorkeur op merklozen of onbekenden.
  perloc
 • Inderdaad de combinatie is erg belangrijk. Ik heb ook het idee dat de branders die in laptops zitten vaak ook niet de beste zijn. Ik heb regelmatig van mensen gehoord dat ze een probleem hebben met een brander in hun laptop.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.