Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

XP driver voor Epson Stylus Color

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Beste Medeforumleden,

  Ik heb een prachtige, weinig gebruikte printer Epson Stylus Color (zonder toevoeging, zonder nummer dus). Die printer is officeel geschikt voor Windows 3.1 maar heb ik met de driver voor de Stylus Color 680 aan de gang gekregen voor Windows 98.
  Ik heb nu een PC met XP, maar krijg de printer niet werkend met die driver voor de 680.
  Na installatie met de 680-driver krijg ik bij het printen bovenaan de pagina 3 korte regeltjes in geheimschrift oftewel wartaal.

  Kan iemand mij helpen? B.v. met een tip voor andere driver?

  Groet,
  Kees
 • Volgens mij heeft XP standaard drivers aan boord voor verschillende Epson Stylus 600 Serie printers. Probeer deze eens.

  Ook een mogelijkheid is een andere printer kopen voor nog geen 40 Euro heb je onderstaande.
  http://tweakers.net/pricewatch/243232/epson-stylus-s21.html
 • OK Tom, bedankt voor de reactie.
  Die driver van XP werkt niet. Kan ook niet anders want de printer dateert uit het Windows 3.1 tijdperk.
  Probleem met het kopen van een andere is, dat ik 'ne zuinige mens ben en bovendien is dat te makkelijk. Die printer van mij is eigenlijk gloednieuw, nauwelijks gebruikt en wat is een mooiere klus voor een gepensionneerde om zo'n ding aan de praat te krijgen.
  Bovendien ben ik zendamateur. Zegt je niets natuurlijk, maar die zijn principieel tegenstander van kopen.
 • Ken toch wat amateurs, maar die zijn geen tegenstander van het 'kopen' ;)
  De NT driver al geprobeerd?
  http://esupport.epson-europe.com/FileDetails.aspx?lng=nl-NL&data=qBjAbS6NcI0ZIZND1JU5TloVCTHC7QcV&id=4739&cl=1
 • Hallo Johnny, bedankt voor de reactie.
  Windows NT werkte ook niet, dua dat was niet de oplossing.

  Zendamateurs heb je in vele soorten. Sommigen willen alleen maar praten, al is het met een medeamateur aan de overkant van de straat. Anderen willen praten, maar willen daarbij een zo groot mogelijke afstand overbruggen., DX-en heet dat. Weer anderen willen contact met zoveel mogelijk landen en behalen daarbij certificaten.
  Persoonlijk hoor ik bij de groep, die graag aan zelfbouw doet. Helaas zit daar een nadeel aan. Als namelijk het zelfgebouwde apparaat werkt, heb je niets meer te doen en moet je op zoek naar wat anders.
  STOM DUS OM IETS TE GAAN KOPEN!!! Vandaar ook dat bij defecte spullen je eerst verregaand probeert te repareren (voor de kick dus) voordat je iets nieuws aanschaft. Bij de printer is dat tot dusverrre niet gelukt.

  Overigens ben ik het met je eens dat je amateurs die zo met hun hobby bezig zijn, steeds minder tegenkomt. Ook hier slaat de gemakzucht van de makkelijke en goedkope verkrijgbaarheid van mooie spullen toe: warom zelf bouwen als het allemaal bijna niets kost??
  En in deze weggooimaatschappij is repareren helemaal belachelijk.

  Groet,
  Kees PA0RAM
 • Maar hier gaat het toch niet om een reparatie. Maar om een oude printer waarvoor de fabrikant geen drivers meer voor schrijft. Wat dus betekend als deze niet werkt met de in Windows XP meegeleverde drivers of compatibel drivers van de Epson website, je dit probleem niet kunt oplossen zonder een andere printer aan te schaffen. Ik denk dat je het beste de inkt van de printer kunt opmaken op een Win98 computer. En daarna een andere printer aanschaffen. Een printer van ongeveer 15 jaar oud is toch geen dure inkt cartridges waard. Bovendien zijn de huidige printers zuiniger in inkt verbruik.

  Ik kocht mijn eerste printer, een HP Deskjet 550C in 1994. Een jaar later verscheen Windows 95. Drivers daarvoor heb ik nooit op de HP website zien verschijnen. Maar deze printer bleek wel te werken met de meegeleverde drivers van Win95/98/Me/XP. In december 2002 legde deze printer het loodje. Dus kocht ik een andere HP printer/all in-one. Die vorig jaar storingen ging vertonen. In januari van dit jaar kocht ik weer een andere HP printer/all-in-one, maar nu wel draadloos. Zelf zie ik de levensduur van een printer dus op een jaar of zeven. Ik print zo ongeveer 500 vel per jaar.
 • Zelf heb ik een hp psc 2410 die al jaren tot volle tevredenheid werkt.
  Die Epson probeerde ik voor een ander op gang te krigen en inmiddels ben ik ook zover dat ik het niet meer zie zitten.
  Toch een poosje leuk bezig geweest.
  Trouwens eigenlijk wel jammer. Die printer heeft bij mij op een ouwe PC een poosje op Windows 98 gedraaid en was in feite nog gloednieuw. Ik had die andere persoon daar toch nog een plezier mee kunnen doen.
  Enfin, het is niet anders.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.