Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Nokia N96

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Geen idee of ik dit ook hier kwijt kan maar ik voel me behoorlijk gepakt door Vodafone met de N96.

  Rond Mei dit jaar liep mijn contract af en kon ik een nieuw toestel kiezen. Collega's van mij hadden toen al de N96 (no brand) en die werken prima. Zelf had ik meer oog voor de N97 maar die was er toen nog niet en volgens Vodafone ging dat nog wel tot Q3/4 duren.

  Uiteindelijk heb ik dus gekozen voor de N96. Ik wist dat er op sommige punten issues waren maar Nokia kwam regelmatig uit met updates. Tja.. Nokia wel… Vodafone NIET!!

  ik heb firmware 12.0.43 (even uit mijn hoofd) en Nokia heeft de .50. Deze laatste update fixt heel veel (snelheid, accuduur, stabiliteit). Vodafone zet hem niet door en ondertussen is de N97 allang leverbaar en met veel betere prestaties.

  2 vragen, kan ik de N97 eisen van Vodafone en zo nee, hoe hack ik dit ding zodat ik de nieuwste firmware kan hebben?
 • Firmware valt meestal wel te hacken, en ja, met dat omruilen, kun je zeggen dat je hem zo gewoon niet wil, en dat je een nieuwe n97 wil.

  Wat ik eigenlijk wel raar vind is, is dat je mag kiezen tussen een n96 en n97 voor dezelfde prijs, terwijl de n97 beter is

  Edit: even wat opgezocht, ik denk dat je die update niet in Nederland standaard kan verkrijgen. Misschien kun je wel update via website ofzo doen. Firmware is meestal wel te downloaden en/of te hacken
 • Dat is het probleem…. er was geen keuze.. Dat de N97 eerder vrijgegeven werd dan gezegd is gewoon pech.
 • Dat is best wel jammer, maar even voor de duidelijkheid: Je mocht kiezen, of nu een n96 of heel lang wachten op een n97? Als dat zo is, dan heb je meestal wel omruil garantie van een week. Maar ik vraag me wel af of ze je dat laten toestaan.
 • Als je dit even leest en opvolgt, dan kan je de telefoon 'de-branden'.
  Met andere woorden, hij haalt de Vodafone restrictie eraf, daarna kan je gewoon de nieuwste firmware installeren. Uiteraard op eigen risico ;-)

  http://forum.vodafone.co.uk/index.php?showtopic=25489
 • Arjant2; HELD!

  Ik wist dat dit kon, maar had nooit doorgezet. Ongelooflijk van Vodafone maar ik ging van 12.043 naar V30.033!!! Die telefoon vliegt nu gewoon!

  TOP!
 • mooi zo dat het gelukt is ;-)
  veel plezier er mee!
 • misschien was t ook een idee om contact te leggen met Nokia?
 • [quote:d5ae88f057="Jax Dryke"]misschien was t ook een idee om contact te leggen met Nokia?[/quote:d5ae88f057]

  Heb ik gedaan maar die stuurde mij weer terug naar Vodafone.
 • Ik heb ook een N96 maar dan van T-Mobile. Ik heb hem ook gedebrand werkt prima en is een kleine moeite. Een Nokia Service Point kan ook de N96 updaten dus als er iemand is die niet zelf wil gaan rommelen kan je het daar ook laten doen.
  Ik ben trouwens sowieso erg ontevreden over de N96 en dit zal denk ik mijn laatste Nokia zijn. Ik vind het te gek voor woorden dat een bedrijf als Nokia een toestel op de markt brengt dat totaal nog niet klaar is. Van de meeste van die toestellen zal niet eens de firmware geupdated worden. Door de nieuwste fimware is de N96 stukken vooruit gegaan maar ik vind het toestel nog steeds niet optimaal.

  Heb je trouwens de EURO2 productcode gebruikt 0543716 (EURO2)?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.