Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Computer Engels, keyboard Portugees

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Ik zit met het probleem dat het keyboard steeds van Portugees naar Engels omschakelt. Ik zou graag willen dat het keyboard definitief op Portugees blijft staan. Hoe doe ik dat? Ik heb al van alles geprobeerd in Control Panel - Regional en Language Settings, maar wat ik ook doe, even blijft het keyboard op Portugees staan maar als ik b.v. overschakel van Wordpad naar Word staat ie weer op Engels.
  Ik vermoed dat je dat definitief kunt veranderen in het Register, maar waar….
  MVG perloc
 • Om mee te beginnen, let er op dat je bij elke Windows vraag je Windows versie vermeldt.
  [quote:95c254edf4="perloc"] keyboard steeds van Portugees naar Engels omschakelt [/quote:95c254edf4] Had je keyboard dan geconfigureerd voor twee talen? Zoals wordt uitgelegd op de site van Microsoft Set up Windows XP for multiple languages.
 • Sorry, niet vermeld: WindowsXP Prof SP2
  De link die je stuurde [b:73da3f693a]is voor installatie van een tweede taal[/b:73da3f693a]. Dat wil ik niet, tenzij daarmee de mogelijkheid wordt geschept om in Word een Portugese dictionaire te installeren naast de 2 of 3 bestaande dictionairs!!
  Maar dat zal wel niet, want al mijn pogingen om een dictionair voor Portgees te vinden zijn vruchteloos gebleken.
  Het enige Portugees aan de computer is het keyboard. En dat wil ik permanent dus als Portugees keyboard gebruiken.

  Waarom een Portugees keyboard? Omdat in dit land de voertaal Portugees is en dus teksten vaak in het Portugees worden geschreven. Bovendien is dat een kwaliteits-keyboard (IBM) welk ik niet graag zou inruilen voor een ander.
  MVG perloc
 • Wat als je via het configuratiescherm naar toetsenborden en muizen gaat en je het Engelse toetsenbord gewoon verwijderd en Portugees in ieder geval standaard maakt?
 • Je kunt bij keyboard in Regional Settings een Portugees keyboard toevoegen en het US keyboard verwijderen.
  De verwijdering heeft tot gevolg dat je een melding krijgt dat na een boot het keyboard inderdaad verwijderd is. Noppes, na de boot is het Portugese keyboard verwijderd en het US keyboard weer terug….
  Dus daar zit de oplossing niet.
  MVG perloc
 • [quote:82076ab849="perloc"] Ik vermoed dat je dat definitief kunt veranderen in het Register, maar waar [/quote:82076ab849] In dat geval zou je kunnen checken of je dit kunt doen, via de informatie in deze hyperlink Wrong Keyboard Layout at Logon.
 • Volgens de gegeven link heb de keyboard code in het register veranderd naar 00001046 (Portugees Brazil - vaak gemerkt dat Portugees van Portugal ontbreekt!) en na een reboot was alles nog hetzelfde. Daarna heb ik wederom in Regional Settings Portugees bij keyboards ingevoerd en het US Keyboard gedelete! En ziedaar, na een reboot was het Port. keyboard actief en US keyboard verdwenen.

  Het verhaal in die link is niet compleet en moet worden aangevuld wat ik hierboven schreef.
  Het werkt in ieder geval!!
  Als dit soort dingen nou eens waren te vinden in de Help file van Windows en een hoop nonsence werd gedelete…..

  Hartelijk dank.
  MVG perloc
 • [quote:fc04cd7ff7="perloc"] vaak gemerkt dat Portugees van Portugal ontbreekt[/quote:fc04cd7ff7] Ik zie 'm zelf anders wel staan in die Windows Locale Table. [quote:fc04cd7ff7]0x0816 2070 Portuguese - Portugal pt-pt 1252 850[/quote:fc04cd7ff7]
  [quote:fc04cd7ff7="perloc"] Het verhaal in die link is niet compleet en moet worden aangevuld wat ik hierboven schreef. Het werkt in ieder geval[/quote:fc04cd7ff7] Goed te weten dat het werkt. Bedankt voor het melden, en de aanvulling.
 • [quote:43493ea0c4]Ik zie hem anders wel staan….[/quote:43493ea0c4]maar niet in de extended link van de link die je gaf!

  Nogmaals dank.
  MVG perloc

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.