Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Windows Update werkt niet meer - help!

Anoniem
Anjo
4 antwoorden
 • Hoi allemaal,

  Na een half jaar dienst zonder ook maar één noemenswaardig kwaaltje heeft mijn Asus laptop haar eerste probleem te pakken.

  Windows Update werkt niet meer goed. Het programma had 15 nieuwe updates gedownload en bij het afsluiten/restarten van de computer werden de updates niet geïnstalleerd… ik zag eerst het volgende scherm (vlak voordat de computer afsloot):

  'Updates installeren: 1 van 15'…. en daarna sloot 'ie af. Als ik nu op 'START' klik linksonder zie ik nog steeds het kopje van 'updates installeren en vervolgens de computer uitschakelen'. Maar die updates installeert hij dus niet…!

  Ik kwam daarna erachter dat Windows Update in het geheel niet meer werkt. Ik kan op geen enkele manier in het programma komen. Zie het eerste screenshot beneden in dit bericht.

  Ook krijg ik de hele tijd kort een flits te zien van een programma wat lijkt zich op te starten. Uiteindelijk wist ik een screenshot te maken en zag ik dat het om 'wuauclt.exe' gaat. Na wat gegoogle schijnt dit de Autoupdate client van Windows Update te zijn… maar dat constante laden (eens in de 10 sec, erg irritant) maakt het programma er dus niet beter op.

  Hoe kan ik Windows Update weer werkend krijgen? Is er een manier om het programma in zijn geheel te verwijderen en opnieuw te installeren? Of het programma te herstellen? Ik hoor het graag van jullie…

  Virus/spyware scanners maken niets uit trouwens!!

  [img:49d7dbfd6f]http://i37.photobucket.com/albums/e59/Emiel_J/update1.jpg[/img:49d7dbfd6f]

  [img:49d7dbfd6f]http://i37.photobucket.com/albums/e59/Emiel_J/update2.jpg[/img:49d7dbfd6f]
 • systeem terugzetten naar het laatste herstelpunt voordat je ging updaten.
  heo: start - alle programma´s - bureauaccessoires - systeemwerkset - systeemherstel.
 • Hier vind je ook wat goede tips om de boel weer op de rails te krijgen.
 • Dank voor jullie antwoorden!

  Ik heb de database van Windows Update (de map 'SoftwareDistribution') verwijderd en het flikkerende scherm is er niet meer.

  Maar Windows Update werkt nog steeds niet. Ik heb alles geprobeerd maar ik krijg nog altijd het witte scherm dat de Windows Update pagina niet kan worden geladen.

  Rebooten doe ik liever niet, ik zit nu voor een aantal maanden in het buitenland en heb hier geen spullen paraat om de hele computer opnieuw te installeren.

  Is er niet een simpele manier om het programma Windows Update te verwijderen en het dan opnieuw te downloaden en te installeren? Ik denk dat dat mijn probleem wel zal oplossen…

  vriendelijke groet,
  Emiel

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.