Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Nieuwbouw pc start niet

Anoniem
arjant2
13 antwoorden
 • een voeding trekt dus wel warmte uit de kast… in mijn geval trekt hij het van de 4 hdd's en videokaart weg
 • Hallo allemaal,

  Ik heb onlangs een pc samengesteld en voor mijn gevoel heb ik hem goed geassembleerd. Ik heb 2 jaar in een computerzaak gewerkt (overigens wel weer een aantal jaar terug) en tevens een eigen pc gebouwd dit jaar, dit is weer een nieuwe voor iemand anders.

  Het probleem is dat de PC niet start. Wanneer ik de powerknop indruk krijg ik een rood lampje op m'n kast. M'n ventilatoren spinnen even en dan is ie klaar. Het moederbord ledje brand groen wat volgens mij aangeeft dat die power ontvangt. Ik zal straks ook meteen m'n specs posten heb ze zo niet bij de hand.

  Tevens heb ik ook een Coolermaster kast gekocht waarin ik een voeding onderin moet bevestigen. Waarbij de waaier van de voeding onderin wijzend komt, dit is voor m'n gevoel heel raar. En tevens kan de 4pins 12v connector dan niet worden aangesloten op het moederbord. Andersom kan wel maar dan kan ik maar 2 schroefjes bevestigen om de voeding te monteren en op de eerste manier wel 4 schroeven.

  Ik hoop dat jullie mij advies kunnen geven, dit is een pc voor iemand anders dus ik baal hier als een stekker van.

  Bij voorbaat dank voor al jullie antwoorden, specificaties komen later.

  BTW Ik heb een andere voeding geprobeerd uit m'n eigen werkende PC.
 • over het niet willen opstarten: doorgaans duidt dit op een niet correct aangesloten dan wel kaduke voeding.
  dat er een ventilatortje (even) draait of een ledje brandt, zegt niet zo veel, want zo´n voeding bestaat uit meerdere cicuits.
  kan óók zijn dat moederbord een defect heeft opgelopen, of wellicht al had toen je het kocht.
  je moet dit soort problemen door wegstrepen oplossen, dus als je toch een tweede voeding bij de hand hebt…….
 • Vergeten er bij te vermelden, ik heb de voeding uit m'n andere PC ook geprobeerd. Dit heeft niet tot succes geleidt.
 • moederbord afstandsbusjes?

  Ik zou even alles uti kast halen (letterlijk, niet figuurlijk) en dan proberen te starten.
 • OK dat ga ik vanavond proberen !! Dan post ik meteen weer hier als ik resultaten heb !!

  Tof al zo snel die reacties overigens !!
 • Om nog even terug te komen op die Power Supply die onderaan zit. Wat vinden jullie daarvan ??! Lijkt mij echt niet goed te zijn.
 • dat lijkt mij geen probleem! weet je zeker dat je alle stekertjes van de voeding GOED hebt aan gesloten.
 • De voeding onderin is helemaal geen probleem en het heeft ook een reden: warme lucht stijgt, dus wanneer de voeding bovenin zou zitten wordt de afvoer van warme lucht sterk verminderd. Een 120- of 140mm fan bovenin blaast de warme lucht zo de kast uit, wanneer er verder niets in de weg zit :)

  Wat ik niet precies weet, is de manier waarop de voeding gemonteerd moet worden: met de fan naar boven of naar beneden. Met de fan naar boven lijkt mij overigens het meest logische, maar misschien is er iemand die dat kan tegenspreken :P ?
 • Het probleem is ondertussen verholpen, ik denk persoonlijk dat het de afstandbusjes waren. Ik heb namelijk alles eruit gehaald behalve proc. En vervolgens alles 1 voor 1 er opnieuw ingezet en gekeken wat ie deed. Het punt is dus bereikt dat de gehele nieuwbouw pc werkt.

  Ik heb nog eens flink naar die voedingpositie lopen zoeken en blijkt in sommige gevallen normaal te zijn. Airflow in de case lijkt me perfect hij is vrij koel. Ik ben weer helemaal gelukkig. Het is namelijk heel vervelend als je veel pctjes in elkaar geschroeft zonder defecten om vervolgens in de prive sferen voor iemand een pc te bouwen die niet werkt :)

  Heren en mogelijk dames hartstikke bedankt voor jullie reacties, wat mij betreft kan hier een slotje op.
 • Mijn voeding zit ook onderin hoor, in mijn Antec P182. Helemaal niet raar.
 • nee is ook niet raar, maar warme lucht stijgt op…waar gaat die warme lucht in de kast dan langs naar buiten als deze normaal gesproken(voeding bovenin kast) door de voeding wordt opgezogen en naar achter de kast uitgeblazen wordt?
 • Boven in de kast zit nu als het goed is een fan, die warme lucht uit de kast afvoert.
  Ook veel logischer aangezien een voeding geen warme lucht uit de kast afvoert, dus als de voeding boven in zit en een fan onderin dan is de warmte afvoer uit de kast veel minder.

  [img:be33510b28]http://www.antec.com/images/400/p182_q_op.jpg[/img:be33510b28]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.