Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

upgraden twee laptops?

Anoniem
Jan2000
18 antwoorden
 • Mja, dan houdt het op … als je zelf niet zo'n luikje aan de onderkant open durft te schroeven, dan ben je aangewezen op iemand met wat meer ervaring met laptopgeheugen upgraden …
 • Speur eens even op de Website van Acer en op de Website van Medion: handleidingen/user manuals zitten vaak als PDF-bestand opgeslagen tussen de stuurprogramma's/drivers die je daar in het hoekje service en ondersteuning/support kunt vinden.
 • Heb twee laptops en vraag me af of upgraden zin heeft: ze worden vooral gebruikt voor officetoepassingen.

  Op beide pc's draait windows XP pro. Ik vind met name de acer erg traag.
  Beiden zijn ook traag met opstarten.

  1) acer aspire 1353LC met 128 mb ram geheugen

  2) medion MD 6100, gekocht bij de aldi, met 512 MB, pentium 4 cpu, 2.60 GHZ

  Heeft het zin om deze laptops up te graden? Hoe kan ik dit het beste doen? Als er geheugen bij moet..hoeveel is dan gezien de toepassingen wenselijk? ..en hoeveel kan ik er maximaal bij plaatsen? En welk geheugen voor welke laptop? En kan ik dit geheugen zelf inbouwen? Hebben beiden twee geheugenbanken? Waar kan ik het geheugen mogelijk bestellen?

  bedankt,
  Jan
 • http://www.topproduct.nl/hardware/notebooks/Acer_Aspire/Aspire_1353LC_AMD_Athlon_XP_2400+15TFT/id/67407/specificaties.html :roll: http://www.replacedirect.com/nl/product/0061002/006.1002_Laptop_geheugen_512_MB_333_MHz_SODIMM_PC2700-voor–medion-md6100-.html?linkid=498430 Hier kun je zien welk geheugen en hoeveel er bij gezet kan worden. Ik persoonlijk zou er niet al te veel geld meer aan spenderen.
 • Bedankt voor je reactie. Een weinig geld wil ik er nog wel aan spenderen. Betekent dat beide laptops nog een lege geheugenbank hebben? En kan ik het geheugen zelf inbouwen? is dat moeilijk?
  En wat betreft de acer? Kan die maximaal 256 MB ram bezitten? Lees ik daarmee de specs goed?
  bedankt,
  Jan
 • Wat betreft de Acer 1353LC: Daar kan maximaal 2x1024MB DDR @ 333MHz (PC2700) in. Ik zou er zelf een 512MB module bijplaatsen, dan heb je 640MB in totaal en da's zat voor WinXP. Eventueel zou je er 2x512MB van kunnen maken en haal je de 128MB module die er nu in zit dus uit.

  Voorbeeld:
  https://www.geheugens.com/producten/i33928-512mb-ddr333-sodimm-2-5-3-3.html

  Zie de handleiding bij de laptop om geheugen te upgraden: doorgaans dien je een luikje aan de onderkant van de laptop open te schroeven om bij de geheugensloten te komen.

  Wat betreft de Medion: 512MB is op zich niet weinig, dus mijn vermoeden is dat daar gewoon teveel troep op geinstalleerd is. Kijk dus eens welke programma's meestarten met Windows, daar zitten vast wat onnodige applicaties tussen. Een tooltje als Crap Cleaner kan je daarbij helpen:
  http://www.ccleaner.com/
 • Medion heeft bijna zeker 2x 256 Mb erin zitten!
  Alleen geheugen uitbreiden heeft zin, alles andere zeker niet.
  Een deel van deze biossen van Medion is niet helemaal toegankelijk, dit is te omzeilen door de pc opnieuw op te starten en direct F11 te klikken en ook weer direct zonder te wachten op een reactie, dus blind am8888eg en nog een willekeurige letter in te tikken. + enter natuurlijk!
  De bios verschijnt en is dan wat uitgebeider!
  Dit trucje werkt op veel medion PC`s
 • Wat moet ik dan precies in de bios doen en hoe doe ik dat? Verder las ik op internet ergens dat het toetsenbord anders geinterpreteerd wordt als je f11 intypt en de letters niet meer overeenkomen met het toetsenbord.
  Heb het even uitgeprobeerd. Direct na het starten f11 en daarna direct am8888egh en enter..maar de computer start gewoon op.
 • En waar vind ik een handleiding die mij wijst hoe ik het geheugen erbij kan plaatsen? Bij de medion schijnt dit best moeilijk te zijn! En hoe zit dat bij de acer? Wil het eigenlijk graag zelf doen.
  Bedankt,
  Jan
 • Heb daar al gekeken maar hoe je het RAM kunt bijplaatsen niets gevonden.
  jan
 • Helaas geeft ook de website van Medion Duitsland geen antwoord op de vraag, hóe en hoevéél geheugen bijgeplaatst kan worden. Er is wel een FAQ over het type laptop, maar de pagina's met antwoorden zijn leeg, wit, kaal :roll: …
 • MEDION MD6100 Speichererweiterung 256 MB (256 MB entfernbar, maximal 1024 MB, 2 Steckplätze)
  :lol: :lol:
 • Moderator wist niet dat het beperkt blijft tot het openen van een eenvoudig luikje aan de onderkant van de laptop?? Op een forum las ik dat het een moeilijke klus is! Bij de medion zie ik gn luikje. Volgens mij moet je de hele achterkant eraf schroeven. En of je het dan weer zo gemakkelijk dicht krijgt , is eigenlijk mijn vraag! Van de Acer weet ik het zo niet. Die heb ik hier niet thuis.
 • [quote:ec00cfc671="Jan2000"]Moderator wist niet dat het beperkt blijft tot het openen van een eenvoudig luikje aan de onderkant van de laptop?? Op een forum las ik dat het een moeilijke klus is! Bij de medion zie ik gn luikje. Volgens mij moet je de hele achterkant eraf schroeven. En of je het dan weer zo gemakkelijk dicht krijgt , is eigenlijk mijn vraag! Van de Acer weet ik het zo niet. Die heb ik hier niet thuis.[/quote:ec00cfc671] Dan ga je toch met de Medion naar een computerspeciaalzaak en vraag je toch aan hun hoe je er extra geheugen bij moet zetten?
 • [quote:df2d26cdaa="Jan2000"]Volgens mij moet je de hele achterkant eraf schroeven.[/quote:df2d26cdaa]Ene Marco op GoT heeft het wel geprobeerd:
  http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/959876

  En kwam erachter dat beide geheugenbanken gevuld zijn met 256MB PC2700 DDR.
 • Nou, dan is (resumerend) het antwoord op 'kan ik het werkgeheugen van mijn Medion MD6100 vergroten?' dus als volgt:

  - Er zitten standaard twee bankjes met DDR PC2700 van 256MB elk in de laptop en
  - het apparaat kan maximaal 1024MB DDR (waarschijnlijk) PC2700 aan, dus
  - vervangt TS het huidige geheugen door twee bankjes DDR PC2700 van 512 MB elk :)

  Het duurt even, maar dan heb je ook wat :lol: ;) !
 • Maar zelf zou ik bij die Medion eerst de Windows installatie zoveel mogelijk opschonen. Kijk met name naar onnodige ballast in het opstartregister.

  Zoals eerder al aangegeven hoeft een XP installatie i.c.m. 512MB intern geheugen nl. helemaal niet traag te zijn (Een XP installatie met 128MB intern zoals bij die Acer daarentegen wel!).
 • Voor DDR geheugen is het momenteel bijzonder interessant om dat te kopen via eBay.com (dus de Amerikaanse site).
  Daar betaal je in dollars, wat al een leuk voordeel oplevert en bovendien doe je meestal zaken met leveranciers in Hong Kong.

  Even bladeren en je vind ook nog en verkoper die gratis verzend.
  Nadeel: je moet 10 - 12 dagen wachten op levering.
  Ik heb er al een paar keer gebruik van gemaakt. Werkt goed.

  Op de site http://interngeheugen.com/mappreporter.odb vind je een tool die je vertelt welk geheugen nu in je pc zit en wat er maximaal in kan.
  Simpel doch doeltreffend. Met die info kun je dan weer op eBay zoeken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.