Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

nieuwe router aanschaffen

Anoniem
Lord Wodan
5 antwoorden
 • Mensen,

  Gebruik nu de draytek vigor 2300 router. Is mij altijd goed bevallen. Deze heeft echter zijn tijd gehad. Wil echter nu ook wireless kunnen internetten. Dus zowel met kabel als draadloos. Ben aangesloten op ziggo, totaal pakket. Zag dat de linksys wrt 610 n aanbevolen werd. Maar lees ook verhalen dat de rijkwijdte van deze router niet altijd evn groot is. Wie heeft hier ervaring mee? En zijn andere routers aan te bevelen? Wil sowieso een router die meerdere jaren mee gaat. het lijkt me ook handig als de router een usb aansluiting heeft om een printer of een extra HD aan te sluiten.
  Graag jullie advies?
  Bedankt,
  Jan
 • Heb nu deze router 4mndn, hij bevalt goed ook de wireless radius is beter dan mijn Sitecom er voor.
  Het instellen is redelijk makkelijk, de usb aansluiting voor een hdd is niet goed, ik heb er een usb-hub aan hangen met daaraan 3 hdd, regelmatig is hij dan de
  verbindingen kwijt, ik kan wel overal in huis goed internettenvia de draadloze verbindingen ook door een betonnen vloer met ijzeren bewapening.
  De snelheden zijn uitstekend ook werkt het prima met Mac computers
 • Kun je de USB-aansluiting geen vast IP-adres geven, zodat de verbinding behouden blijft (als dat überhaupt mogelijk is)? Misschien een wat vreemde oplossing, maar ik bedacht ook zomaar even iets…
 • En hoe is de linksys wrt 610 in vergelijking tot de DLink DIR-855 Xtreme N? Of de Netgear WMR 854 T? Heb al wat gegoogeld…maar kom uit de verschillende berichten er niet zelf uit! Wie heeft hier ervaringen mee? Of zouden jullie me wat anders adviseren?

  Een andere vraag: Heb nu vanaf het modem tot aan mijn vigor router de volgende kabel, ongeveer 5 meter lang: Cat .5 Patch cable 4x2x AWC26. Voldoet een dergelijke kabel nog wel voor een router met hoge snelheid? Zoniet welke kabel moet ik dan nemen?
  Bedankt,
  Jan
 • cat 6 kabel is dan wel aan te raden, zelf heb ik 4 jaar geleden een linksys WRT54G v5 gekocht. Wordt nog steeds gebruikt en werkt nog steeds goed. Heeft wel een tijdje een firmwareversie gehad die af en toe crashte, dan moest weer resetten om draadloos internet te krijgen. Ontvangst was goed, maar kon beter, snelheid kon ook beter. Met 802.11g (theoretisch 54Mbps) haalde je nog geen 3MB/s.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.