Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Printer

Anoniem
None
15 antwoorden
 • Printer als netwerkprinter installeren en deelbaar maken in windows.
 • Mijn vriend heeft 2 computer en 1 printer.
  Hij kan van alle 2 computers printen.
  Iemand anders heeft het geinstalleerd dus hij weet niet hoe hij het heeft
  geinstalleerd en kan hij het ook niet aan mij vertellen.
  Hij heeft ook niet dingen voor gekocht om te installeren.
  Weet iemand hoe het moet?
 • [quote:82fe52cf78="gerben"]Printer als netwerkprinter installeren en deelbaar maken in windows.[/quote:82fe52cf78]

  De printer heb ik geinstalleerd op vista en ik heb aangegeven dat ik het moet worden gedeeld maar dan kan de xp de printer niet vinden?
 • maken beide pcs deel uit van de zelfde werkgroep (exact dezelfde naam)
  (start - configuratiescherm - systeem - computernaam)?

  als je na de verplichte herstart nog geen contact hebt: zit er een firewall op een van beide pcs die dit verkeer tegenhoudt?
 • [quote:88caa92547="derkdejong"]maken beide pcs deel uit van de zelfde werkgroep (exact dezelfde naam)
  (start - configuratiescherm - systeem - computernaam)?

  als je na de verplichte herstart nog geen contact hebt: zit er een firewall op een van beide pcs die dit verkeer tegenhoudt?[/quote:88caa92547]

  Nee op de xp heb ik me vaders naam staan en op mijn computer mijn naam natuurlijk. Moet ik het veranderen als ik printer wil delen?
 • Nee, dat hoeft niet. Het gaat erom dat beide PC's deel uitmaken van een thuisnetwerk, waardoor de printer die aan de ene computer hangt, ook door de andere computer gebruikt kan worden.

  Dit thuisnetwerk heeft een naam en deze naam moet op beide PC's hetzelfde zijn. Voorbeeld:

  Netwerknaam: Huis
  Computer 1: Papa (met printer) op netwerk 'Huis'
  Computer 2: Zoon (kan printen via Papa) op netwerk 'Huis'

  Wat je moet controleren, is of de naam van het netwerk op beide PC's hetzelfde is. Dat doe je via Verkenner –> 'Mijn Netwerklocaties' –> 'Volledig Netwerk' –> 'Microsoft Windows Netwerk'.

  Als het goed is, staat daar bij beide PC's hetzelfde netwerk vermeld. Zo niet, dan moet je de Wizard netwerk instellen misschien opnieuw uitvoeren.
 • [quote:3f923cb88b="El Barkhuysen"]Nee, dat hoeft niet. Het gaat erom dat beide PC's deel uitmaken van een thuisnetwerk, waardoor de printer die aan de ene computer hangt, ook door de andere computer gebruikt kan worden.

  Dit thuisnetwerk heeft een naam en deze naam moet op beide PC's hetzelfde zijn. Voorbeeld:

  Netwerknaam: Huis
  Computer 1: Papa (met printer) op netwerk 'Huis'
  Computer 2: Zoon (kan printen via Papa) op netwerk 'Huis'

  Wat je moet controleren, is of de naam van het netwerk op beide PC's hetzelfde is. Dat doe je via Verkenner –> 'Mijn Netwerklocaties' –> 'Volledig Netwerk' –> 'Microsoft Windows Netwerk'.

  Als het goed is, staat daar bij beide PC's hetzelfde netwerk vermeld. Zo niet, dan moet je de Wizard netwerk instellen misschien opnieuw uitvoeren.[/quote:3f923cb88b]

  hoe doe je dat met vista want als ik dat met vista doe komt het er niet?
 • Voor Vista zou je op de site van Microsoft Technet deze info kunnen checken File and Printer Sharing in Windows Vista.
 • [quote:10a4574327="jolo"]Voor Vista zou je op de site van Microsoft Technet deze info kunnen checken File and Printer Sharing in Windows Vista.[/quote:10a4574327]

  heb je het ook in nederlands?
 • Probeer het dan met de info van VistaInfo Bestanden en printers delen.
 • [quote:e603628615="jolo"]Probeer het dan met de info van VistaInfo Bestanden en printers delen.[/quote:e603628615]

  heb ik al geprobeer en mijn computer kon mijn andere computer vinden maar hoe moet ik verder?
 • De instructies van VistaInfo zou voldoende moeten zijn. Die Engelstalige hyperlink die ik gaf is uitgebreider. Je zou er de via google translate de Nederlandse vertaling ervan kunnen checken Bestands-en printerdeling in Windows Vista. De vertaling kan ietwat krom zijn. Welke problemen kom je dan nog tegen?
 • Ik heb bij alle 2 comptuers (XP en Vista) dezelfde werkgroep gegeven toen vond hij wel de andere computer de volgende dag kreeg ik een melding.
  Workgroup is niet toegankelijk. U hebt moeglijk niet de juiste machtigingen voor deze netwerkbron. Neem contact op met de beheerder van de server op als u wilt weten of u toegangsmachtigingen hebt. De lijst met servers voor deze werkgroep is momenteel niet beschikbaar.

  En ik ben de beheerder. Hoe moet ik verder?
 • Heb je op beide PC's, bij het instellen van het netwerk, de optie 'Bestands- en Printerdeling inschakelen' wel aangevinkt? Heb je dat niet gedaan, dan kunnen bestanden en printers niet gedeeld worden.

  Je kunt het oplossen door [u:66e25f1292]op de PC waar de printer aan hangt[/u:66e25f1292] onder 'Start' –> 'Instellingen' –> 'Printers en Faxapparaten' de printer te selecteren, rechts te klikken en 'Eigenschappen' te selecteren en vervolgens 'Printer delen' te kiezen.

  Overigens: kun je in de Verkenner, onder 'Mijn Netwerklocaties' –> 'Microsoft Windows Netwerk' –> '…' (werkgroepnaam, b.v. 'Huis') wel de verschillende PC's in het netwerk zien?
 • En check op de site van Microsoft Artikel ID: 318030 U hebt geen toegang tot gedeelde bestanden en mappen of u kunt niet bladeren naar computers in de werkgroep met behulp van Windows XP.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.