Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

2 computers op 1 scherm aansluiten

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Hallo,

  Ik wil 2 computers op 1 scherm aansluiten.
  Hoe kan ik dit doen? (ik ben echt een 100% leek op computer-technisch gebied)

  Ik heb al iets gelezen over een kvm switch.
  Maar dan moeten beide computers een eigen internet aansluiting hebben. En daar is mijn modem (router?) niet geschikt voor…

  Ik zal de situatie voor de duidelijkheid schetsen:

  Ik heb een nieuwe computer gekocht. Ik wil ivm met virussen niet dat op de nieuwe wordt gedownload.
  Dus dacht ik, ik kan die oude nog wel gebruiken om te dowmloaden (maakt mij niet uit of die stuk gaat).

  Ik hoop dat 't een duidelijk verhaal is..

  Grt Hugo
 • Je kan 't met een KVM switch doen. Voor een KVM switch heb je niet 2 internetaansluitingen nodig. (wat bedoel je met die opmerking?)

  Wil je ook je muis en toetsenbord delen?


  Heeft je scherm niet twee ingangen?
 • Jekunt op beide pc's ook teamviewer installeren, en de oude op afstand bedienen.
 • [quote:1742c6c59d="Kjiratsiekoedel"]Je kan 't met een KVM switch doen. Voor een KVM switch heb je niet 2 internetaansluitingen nodig. (wat bedoel je met die opmerking?)

  Wil je ook je muis en toetsenbord delen?


  Heeft je scherm niet twee ingangen?[/quote:1742c6c59d]

  Ik ging ervan uit dat je dan 2 internetaansluitingen nodig hebt. Omdat alleen de monitor, toetsenboord en muis naar de KVM Switch gaan, geen internet.

  Ja ik wil 1 toetsenboord en 1 muis.


  @ Gerben, hoe werkt teamviewer dan? Hoe maakt ie verbinding?
  Is er geen kans dat een eventueel virus van de ene naar de andere computer gaat?
 • Teamviewer werkt via je netwerkverbinding. Probeer het maar eens, het is echt heel simpel aan de praat te krijgen. Je kunt ook een andere vnc-achtige oplossing nemen, maar teamviewer is de eenvoudigste. Normaliter is er geen bestandsdeling oid, de kans op besmetting is niet groter dan je normale internet-aansluiting.

  Wil je twee pc's aansluiten, dan heb je twee netwerkverbindingen nodig. Dit kun je met een router doen. Of als je al een router hebt, een netwerk-switch.
 • [quote:6d586c8cc6="gerben"]Teamviewer werkt via je netwerkverbinding. Probeer het maar eens, het is echt heel simpel aan de praat te krijgen. Je kunt ook een andere vnc-achtige oplossing nemen, maar teamviewer is de eenvoudigste. Normaliter is er geen bestandsdeling oid, de kans op besmetting is niet groter dan je normale internet-aansluiting.

  Wil je twee pc's aansluiten, dan heb je twee netwerkverbindingen nodig. Dit kun je met een router doen. Of als je al een router hebt, een netwerk-switch.[/quote:6d586c8cc6]

  Ik heb even zitten kijken en lijkt idd wel makkelijk.
  Enige wat ik moet doen is mijn 2 computer met erkaar linken dmv een netwerk-switch. Software down te loaden. En spelen maar?

  Kan met een een switch beide computers verbinding maken met internet? Ik las ergens dat met een hub of de ene of de andere verbinding kan maken. Of heb ik dat verkeerd begrepen?
 • Een switch is een intelligentere versie van een hub. Wat je wel moet hebben, is een router. Als deze niet in je modem zit, kun je beter een router met ingebouwde switch aanschaffen. Veel modemrouters hebben ook meerdere utp aansluitingen. Dus afhankelijk van hoever je van het modem zit, en wat voor apparaat het is, kun je wellicht ook beide rechtstreeks daarop aansluiten.
 • Volgens mij moet ik wel een eind komen.

  Ik las op een ander forum dit:


  Een switch gaat bij je provider voor elke poort een IP aanvragen (en kan de provider in principe zien hoeveel computers je thuis hebt aangesloten)

  Een router (degene die je kan kopen bij de lokale computerwinkel) bevat eigenlijk een router EN een switch.
  Want de router vraagt maar één IP aan de provider, en verdeeld deze (De router maakt eigenlijk voor u een appart netwerk aan én verzint zelf IP's, waardoor het voor je provider lijkt dat je maar met één computer op internet bent aangesloten)  Dan zou ik zeggen dat ik alleen een router nodig heb…
 • Aan alleen een router heb je niet genoeg. Maar zoals gesteld wordt, zijn routers vaak gecombineerd met een switch. Een groot deel daarvan heeft ook nog een wifi accesspoint ingebouwd. Veel providers leveren tegenwoordig een apparaat dat modem, router, switch, en accesspoint in één apparaat combineert.

  Je krijgt overigens meestal maar één IP van je provider, zodat ook een switch niet genoeg is. Dit omdat dan slechts één computer het internet op kan.

  Welk modem heb je precies (merk en type)?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.