Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Externe harde schijf wordt niet herkend door XP & Vista

Anoniem
None
4 antwoorden
  • Een kennis zit met het volgende probleem: de externe harde schijf (WD Elements 1 TB) wordt niet meer herkend door XP en Vista. Na aankoop ging alles nog goed en is de schijf versneld geformatteerd. Hi is toen meteen gebruikt door er wat muziek op te zetten. Een aantal dagen later werd de HD opeens niet meer herkend. De kennis heeft toen iets gedaan (wat precies is niet duidelijk) en toen werd de HD opeens weer herkend. Dit was echter van korte duur.
    Ik heb vervolgens de HD op alle andere usb poorten geprobeerd, maar ik krijg steeds de mededeling dat het usb apparaat niet wordt herkend.
    Andere usb apparaten worden wel gewoon herkend. Is de HD soms kapot?
    Wie kan er een oplossing geven voor dit probleem?
  • Doordat andere USB apparatuur wel wordt herkend ligt het voor de hand dat het aan de externe harde schijf behuizing (met electronica) of de schijf zelf ligt. Je kunt de schijf eens verwijderen uit de behuizing en los aan een pc testen en de behuizing even van een bekend goed werkende schijf voorzien om de behuizing (met electronica) te testen.
  • Ik ben niet ervaren in het verwijderen van behuizingen van externe harde schijven. De garantie zal natuurlijk ook wel komen te vervallen als ik de behuizing verwissel. Misschien toch maar terug naar de winkel?
  • Omdat het om een kant-en-klare externe merk Harddisk gaat, zal bij openmaken de garantie kunnen vervallen. Je zou 'm inderdaad naar de winkel kunnen terugbrengen. Ook zou je nog kunnen checken op deze hyperlink WD Knowledge Base.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.