Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Sluiting op mobo Dell latitude laptop

Anoniem
Tweaky
5 antwoorden
 • Beste mensen,

  Ik heb van een kennis een [b:a95f51525d]Dell latitude D505[/b:a95f51525d] laptop die het niet meer doet.
  Zodra de voeding in de laptop wordt gedaan, valt de voeding meteen uit (lampje uit). De adapter doet het wel in een andere Dell laptop, dus lijkt er een [b:a95f51525d]sluiting[/b:a95f51525d] in de laptop zelf te zitten.

  Ik nam aan dat die sluiting wel eens in de connector op het moederbord zou kunnen zijn en ik heb de laptop bijna helemaal gedemonteerd.
  Het volgende is verwijderd:

  Display, geheugen, hardeschijf, DVD-ROM lezer, CPU cooler, batterij 7.2 V (ik neem aan t.b.v. de BIOS) en Wifi kaartje.

  Verder zijn nog een paar connectoren van o.a. speakers losgemaakt zodat er bijna niets meer overblijft.

  Na het aansluiten van de adapter valt deze nog steeds uit. De sluiting moet dus vrijwel zeker op het moederbord zelf zitten.
  Ik heb de pinnen van de voeding door gemeten, maar daar geen sluiting aangetroffen. Ik weet het eigenlijk niet meer. :( Heeft iemand hier misschien ervaringen mee? Wat zou die sluiting nog kunnen veroorzaken?

  Al vast bedankt !
 • je ziet wel vaker dat dell mobo´s het begeven.
  waar het hem in zit, moet je altijd maar raden, maar hou het maar op haarscheurtjes in de koperprints.
  dat leidt meestal tot niet willen opstarten, maar dat de voedingsadapter eruit klapt, hoort daar niet bij. toch zou een kortsluiting kunnen: met name een stoot tegen een uitstekend usb-dingetje kan verwoestend uitwerken op het mobo, heb ik al meermalen geconstateerd.
  kortom: zoek het eens in die richting.
 • Misschien een idioot idee; maar wordt de kortsluiting misschien veroorzaakt op het ogenblik dat je de voedingsconnector aansluit op het moederbord ?
  Hiermee bedoel ik dat het randcontact van de connector op het moederbord, naar binnen (dus tegen het andere centrale contact) gedrukt wordt bij het inpluggen van de stekker.

  Vergezocht, maar een mogelijkheid. :wink:
 • [quote:61ea875605="Eddy X"]Misschien een idioot idee; maar wordt de kortsluiting misschien veroorzaakt op het ogenblik dat je de voedingsconnector aansluit op het moederbord ?
  Hiermee bedoel ik dat het randcontact van de connector op het moederbord, naar binnen (dus tegen het andere centrale contact) gedrukt wordt bij het inpluggen van de stekker.

  Vergezocht, maar een mogelijkheid. :wink:[/quote:61ea875605]

  Op zich een goed idee, maar dit is (helaas) niet het geval. Ik heb de contacten gemeten met de plug erin gestoken, geen sluiting aldaar.

  De CPU er nog even uitgehaald, maar ook geen verschil. Vermoedelijk is toch het mobo naar de filistijnen zoals derk al aangaf :(
 • Iets?
  http://www.fonerbooks.com/power.htm
  http://www.fonerbooks.com/cpu_ram.htm

  Ben het er wel mee eens dat het op het mobo zit; misschien zit er een kapotte spanningsregulator op, die in de beveilginsmode gekomen is door een diode of oid actief te maken.
  Pas als je het defecte onderdeel vervangt dan werkt die beveiliging niet meer. Dat doen ze vak bij elektronica om te voorkomen dat je de rest opblaast.
  Het is een van de opties (helaas…)


  [img:4c1a7711f9]http://www.fonerbooks.com/images/power.gif[/img:4c1a7711f9]
  ——————————————————————————————————————————————————
  [img:4c1a7711f9]http://www.fonerbooks.com/images/cpu_ram.gif[/img:4c1a7711f9]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.