Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

sitecom 300N, veel problemen

Anoniem
derkdejong
7 antwoorden
 • Sinds kort heb ik wederom veel problemen met sitecom 300N. Heel vaak moet ik de stekker van de router uit het stopcontact halen en weer terugdoen om weer verbinding te hebben. Had ik voorheen overal goed ontvangst, ook via de kabels, zijn er nu drie van de vier kabelaansluitingen die niet werken, of zo slecht dat er niet mee te werken valt. Gek is dat 1 kabelaansluiting wel werkt en nog heel snel ook.
  Heel frustrerend allemaal. Heb al na vele dure telefoontjes naar Sitecom de N instelling niet gekozen. Lang ging het goed, maar nu is het weer raak. Ook draadloos vaak geen verbinding of geen internet.
  Als ik de draadloze verbinding verbreek en dan weer verbind, werkt het niet. Moet ik eerst weer van de modem of de router de stekker in/uit doen. Al diverse kanalen geoprobeerd. Vreemd id ook dat het lange tijd wel goed gewerkt heeft.
  Ik word er helemaal niet goed van en weet niet meer wat te doen.
 • geef de router eens een reset naar fabrieksinstellingen (hoe, dat lees je in de handleiding, want dat verschilt per merk/type), en stel de boel opnieuw in (volgens de handleiding) met de gegevens van je provider.
  zet vervolgens de hele boel uit cq maak router even stroomloos.
  zet router aan en laat hem helemaal doorstarten, en als dat klaar is zet je de pcs een voor een aan.
 • Idem als voorganger + ook even onderzoeken of er een firmware update bestaat.
  Hoewel ik er weinig vertrouwen in heb dat het dan goed gaat komen; ik heb in een jaar of zes een stuk of drie Sitecoms "versleten". Dit waren pure LAN routers (niet draadloos) en bij alle waren er 1 of meer LAN aansluitingen na verloop van tijd naar de ratsmodee….
  Toch maar overgestapt naar Linksys…..
 • Bedankt voor de reacties. Ik heb alles al geprobeerd. Diverse keren gereset. Ook al de fabrieksinstellingen gereset. Gisteravond aan de praat gekregen, vanochtend draadloos geen probleem, kom ik thuis moet ik de stekker er weer uithalen en er in doen. Dan ook weer op mijn laptop opnieuw zoeken naar de router en weer aanmelden.
  Krijg dus ook vaak een melding"geen reactie van de router"
  Wat ik heel vreemd vind is dat drie van de vier kabelaansluitingen niet meer werken.
  Apparaat is net een paar maanden oud. Bellen kost je 50 eurocent per minuut met een maximum van "maar" 25 euro. Belachelijk.
  Handleiding is bijzonder slecht, staat amper iets in.
  De instellingen spreken voor zich, maar toch werkt het niet goed. Heb hem alleen op B=G ingesteld omdat ie anders op laptops met een oudere wifi niet werkt. Vind ik ook vreemd.
 • Dit lijkt mij typisch een gevalletje "garantie". Terug naar de verkoper dus!! Het ding is gewoon niet goed, basta…. Geld terug of een ander exemplaar. Dat zijn je rechten als consument.
  Ik heb nog 3 "brakke" exemplaren op zolder liggen, maar die waren 2 jaar oud en ik had geen zin om me daar nog moe over te gaan maken.

  Terzijde: de helpdesk van Linksys heeft een "lokaal tarief"…. :wink:
 • Eén van de kabels die niet goed gaan heb ik even vervangen in een ronde 100mb kabel. De oudere zijn namelijk platte 10mb kabels.
  Ik ga nu twijfelen of deze router wel 10mb kabels aankan. Eigenlijk moet dat wel want de oude platte 10mb kabel die het wel goed doet is dezelfde kabel. Tot kort geleden hebben de oude kabels het ook allemaal gedaan. En nu doen dus drie van de vier het niet of zeer slecht.
  Na het vervangen door een ronde 100mb zou je denken dat er iets met de kabel is, maar dat zou vreemd zijn want ik had ineens problemen met alledrie.
  Ik hoop dat het nog te volgen is. Ik kan niet alle kabels vervangen, door de dikte is daar geen ruimte voor. Ik denk dat ik op de pc's maar usb wifi plaats.
 • Het blijkt dat ik op d pc's waar problemen zijn, de ipadressen niet vernieuwd kunnen worden. Zowel via ipconfig /renew, als via het herstellen van de verbinding lukt dat niet. Na herstellen komt er een melding dat het ipadres niet vernieuwd kan worden. Wie weet wat de oorzaak daar van is?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.