Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

[Opgelost] Aanknop behuizing veert moeizaam terug

Anoniem
jolo
4 antwoorden
 • Ik had ongeveer 2,5 jaar geleden een PC samengesteld met een Lian Li PC-V880A behuizing. Deze heeft goed gefunctioneerd. Maar de laatste tijd merk ik dat de aanknop aan de voorkant van de behuizing, moeite begint te krijgen met terugveren. Toen ik 'm vanmorgen inschakelde, bleef deze hangen. Als dat gebeurt gaat de PC even aan, en dan weer uit. Ik heb 'm via een paperclip in de gleufjes die zichtbaar zijn bij een ingedrukte aanknop, weer terug kunnen laten veren. Is daar iets aan te doen zonder de aanknop te vervangen? Waarvan ik niet weet of deze zijn na te bestellen. Of te koop zouden zijn in elektronica winkels.

  Een duidelijke afbeelding van de Lian Li PC-V880A behuizing staat in mijn topic http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=173852&postdays=0&postorder=asc&highlight=vista&start=20 in een bericht van gerben' review hyperlink.
 • Hallo Jolo,

  Heb destijds ook zoiets gehad bij mijn Coolermaster Wave.
  Ik heb toen de voorplaat van mijn PC afgehaald en toen de aan/uit knop vanaf de achterkant met WD 40 ingespoten.
  Wel natuurlijk opletten, niet overdrijven met de WD 40.

  Bij mij kwam er veel stof uit de knop vandaan, hij werkt sindien weer feilloos.
 • [quote:8caac85064="asusfan"] Ik heb toen de voorplaat van mijn PC afgehaald en toen de aan/uit knop vanaf de achterkant met WD 40 ingespoten. [/quote:8caac85064] Ben je daar zeker van? Dit gezien de toepassingen van WD 40 getoond op de site van de fabrikant http://www.wd-40.nl/marken_wd40_anwendungen_nl.php Zo een WD-40 spuitbus heb ik wel al in huis. Die kocht ik niet al te lang geleden bij een fietsenwinkel, om een fietstrapper los te kunnen draaien.

  De voorkant van mijn behuizing is niet te verwijderen. Vanaf de achterkant spuiten van de voorplaat spuiten is wel wat lastig. Daarvoor moet ik de voeding verwijderen. Die was zoals in mijn topic te lezen is, lastig te monteren. Of ik zou het kunnen proberen via die gleuven die zichtbaar zijn, wanneer ik de aanknop ingedrukt houd?
 • [quote:ac366d2a1b]Of ik zou het kunnen proberen via die gleuven die zichtbaar zijn, wanneer ik de aanknop ingedrukt houd?[/quote:ac366d2a1b]

  ja, WD40 kruipt er prima langs.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.