Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

werkt Firewire 4pin op laptop met Firewire 6pin op apparaat?

Anoniem
kid jansen
5 antwoorden
 • M'n laptop heeft, zoals vrijwel elke laptop, een 4pin Firewire 400 poort, wat ik me afvraag is als volgt:

  Kan je een apparaat met een Firewire 6pin aansluiting gebruiken op een computer (laptop) met alleen maar een Firewire 4pin aansluiting, als dat apparaat wel een eigen voeding heeft?

  Die twee extra pinnen in de Firewire 6pin aansluiting zijn alleen maar voor voeding, dus het lijkt mij dat een Firewire 6pin apparaat ook prima op Firewire 4pin kan werken als het een eigen voeding heeft. Zeker als het apparaat maar één aansluiting heeft, want dan is het ook niet geschikt voor daisy-chaining, dus dan kan je het ook niet aansluiten op apparaten die wel voeding van de Firewirepoort vragen, omdat je maar één poort hebt en die naar de computer moet gaan.
 • Er bestaan verloopkabels voor, dus is het aannemelijk dat het dat het zou moeten werken.
  http://www.belkin.com/IWCatProductPage.process?Product_Id=62357
 • Dat die kabels bestaan weet ik, maar er staat niet bij of een 6pin apparaat ook op een 4pin computer aangesloten kan worden, alleen andersom.

  Het staat er ook bij:[quote:8a2e065ee9="Belkin"]The 4-Pin to 6-Pin FireWire Cable attaches a device, like a digital camcorder (four-pin port), to your computer (six-pin port), at a transmission rate of up to 400Mbps. The Cable is compatible with all Apple FireWire and Sony i.LINK devices.[/quote:8a2e065ee9]
  Wat ik wil weten is of je dus ook een apparaat met een 6pin Firewire poort aan kan sluiten op een computer die alleen maar een 4pin Firewire poort heeft.

  Het lijkt wel of niemand daar in is geïnteresseerd, want er is helemaal niks over te vinden. Dat vind ik raar, aangezien vrijwel elke laptop een 4pin Firewire poort heeft, en bijvoorbeeld externe hardeschijven als ze Firewire hebben, altijd een 6pin Firewire poort hebben.
 • Niemand die weet of dit kan, of dit even kan testen?
 • Waarom sluit je je apparaat niet gewoon aan en kijk of het goed gaat. Je zegt zelf dat het apparaat een eigen voeding heeft dus hoeft niet te worden gevoed vanuit de laptop. En je hoeft je laptop (4-pins) zeker niet te voeden vanuit je apparaat (6-pins).
  perloc

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.