Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Wat nou als de voeding heel sterk is?

Anoniem
freeking-gamekid
27 antwoorden
 • hoeveel pc's hebben er nou meer dan één fysieke cpu?
 • Tja, de configuratie… ik ben wel echt een fanatieke gamer dus het zal wel een zware pc worden. ik heb al nagedacht over hoe mijn computer er zo meteen uit zou moeten zien(van binnen dan hè). ik zal zo meteen wel even een lijstje er op zetten met alles wat ik er in wou gaan zetten.
 • Triple/Quad SLi/CrossFire opstellingen kunnen ook wel energievretend zijn. :wink:
 • Ik ga er niet van uit dat hij die heeft, en ik had de videokaart ook al genoemd, maar bij deze alsnog videokaart(en).
 • aantal cpu's ook. quad corei7 power!!!
 • Zou het erg zijn om in een computer die misschien maar 600 watt nodig heeft, een voeding te stoppen van 1000 watt?

  ik ben beniewd naar jullie reacties :D
 • dan ontploft hij
 • ontploft hij dan echt? of neem je me gwn in de maling?
 • Is dit een serieus topic? Dat gaat natuurlijk gewoon goed, het is niet zo dat die voeding 1000W aan vermogen gaat leveren als de computer dat niet vraagt. Niet de stroomsterkte maar de voltages zijn constant, dus een sterkere voeding zal niet voor een hoger opgenomen vermogen zorgen.

  Sterker nog, het is zelfs goed om een 1000W voeding te gebruiken, voor een configuratie die maar 600W nodig heeft, want vaak is een voeding het efficiëntst rond de 50-60% van het maximale vermogen dat constant geleverd kan worden. Dus een 1000W voeding zal waarschijnlijk minder verbruiken bij een 600W configuratie dan een 800W voeding. Je energierekening is dan dus lager, niet hoger.

  Een ander voordeel van een sterkere voeding is dat je meer de mogelijkheid hebt om je configuratie uit te breiden of te upgraden.
 • ok bedankt, ik zal er aan denken :D
 • totale verspilling

  ja, als je een pc hebt die 600watt nodig heeft dan zou hij op 60% vermogen goed zitten. helaas zal je de 600watt zelden gebruiken. dit is namelijk alleen als je CPU GPU en al je HD's op maximaal werken, wat zelden tegelijk voorkomt. je zal veel vaker op 200 watt zitten als je aan het browsen of chatten bent, en dan is 1000watt vaak zeer inefficient. bedenk overigens dat efficience in % word aangeduid, dus dat de effiecience van een 1000watt voeding minder zegt als van een 300 watt voeding. 10% verlies op een 300 watt voeding = 30 watt, op een 1kw voeding 100watt

  als je pc max 600 trekt en je hebt meer dan een cpu + SLI (bv veel HD's ofzo) neem dan 700 watt. en bedenk ook eens hoe vaak je uberhaupt alles op 100% hebt draaien
 • Als je het gemiddelde verbruik van je PC zo'n 60% van het vermogen van je voeding is, en de max iets van 90% van het vermogen van je voeding, en je hebt een goede voeding van een goed merk, dan zit je helemaal goed.

  Bij 50 à 60% van het maximale vermogen van wat je voeding kan leveren hebben de meeste goede voedingen een rendement van 90-95%, maar als je 90% van het maximale vermogen vraagt is dat misschien nog maar iets van 70-80%.
 • En wat is dan een gied merk? degene die ik op het oog was is deze: http://www.alternate.nl/html/product/Voedingen_meer_dan_600_Watt/Antec/TruePower_Quattro/-1075911/?tn=HARDWARE&l1=Voedingen&l2=meer+dan+600+Watt is deze goed? of is er misshien nog een betere met evenweel watt maar met meer kwaliteit en stroom levering?
 • Vertel eerst maar voor welke configuratie je een voeding zoekt. Dan kunnen we beter beoordelen of het hier om geldverspilling gaat of niet.
 • Lol, dit topic was ook nog eens bedoeld om een voeding uit te zoeken dus, wel erg indirect dan. Laat inderdaad eerst maar weten welke configuratie je met die voeding van vermogen wil voorzien.

  Belangrijkste om te weten is wat voor processor en wat voor videokaart er in je systeem zit, ook aantal hardeschijven is wel handig om te weten.
 • mijn budget is erg hoog. dus als je ideeën hebt hoe het beter kan(goedkoper mag ook hoor, als de prestaties daar maar niet onder leiden) ik ga tot 2000 euro. en besturingssysteem en monitor toetsenbord etc. heb ik allemaal al. Nu dus, Zoals beloofd, hier mijn lijstje:

  Processor:
  http://www.alternate.nl/html/product/CPUs_Socket_AM3/AMD/Phenom_II_X4_955_Black_Edition/-1077338/?tn=HARDWARE&l1=Processoren&l2=Desktop&l3=Socket+AM3

  Moederbord:
  http://www.alternate.nl/html/product/Moederborden_Socket_AM3/Asus/M4A78T-E/-1076181/?tn=HARDWARE&l1=Moederborden&l2=AMD&l3=Socket+AM3

  Video kaart:
  Niet echt één kunnen vinden naar mijn wensen(mijn wensen: je moet er gewoon goed op kunnen gamen en dan wel ook met de beste graphics). ideeën?'

  Harde schijf:
  http://www.alternate.nl/html/product/Harddisks_3,5_inch_SATA/Seagate/ST32000542AS/-1078856/?baseId=612991

  Werk geheugen:
  http://www.alternate.nl/html/product/Geheugen_DDR3-1333/Corsair/8_GB_DDR3-1333_Quad-Kit/-1080370/?tn=HARDWARE&l1=Geheugen&l2=DDR3&l3=DDR3-1333

  Voeding:
  http://www.alternate.nl/html/product/Voedingen_meer_dan_600_Watt/Cooler_Master/Silent_Pro_M_1000W/-1079876/?tn=HARDWARE&l1=Voedingen&l2=meer+dan+600+Watt (ik weet het, het is een andere geworden. dat komt omdat die andere niet meer leverbaar is)

  Kast:
  http://www.alternate.nl/html/product/Behuizingen_Midi_Tower/Antec/Nine_Hundred_II/-1075488/?tn=HARDWARE&l1=Behuizingen&l2=Midi+Tower

  Blu-ray speler:
  http://www.alternate.nl/html/product/Blu-ray_Brander_Serial-ATA/LG/BH08LS/-1079300/?tn=HARDWARE&l1=DVD%2FBlu-ray&l2=Blu-ray ik wil er gewoon een blu-ray speler in hebben omdat ik ook erg veel van films hou. en dat het gewoon leuk is om er een beetje mee op te scheppen :)
 • Ik zou als ik jou was zowiezo voor een I7 processor van intel gaan
 • Wat voor resolutie gaat het beeldscherm hebben?
 • Ik zou toch voor een andere configuratie gaan, want dit is nou niet bepaald het meeste waar voor je geld. Overigens zou ik ook niet bij Alternate bestellen, in het verleden was die winkel wel okee, maar tegenwoordig zijn er toch redelijk veel klachten over. Ook bekenden van me hebben er problemen mee gehad. Ik zou eerder bij 4launch, Azerty of Salland Automatisering bestellen.
 • als eerste is gezien je budget een AMD niet echt een goede keuze. de intel corei7's zijn een stuk sterker en passen makkelijk in je budget.

  8GB geheugen is vrij nutteloos…je hebt het budget maar het blijft weggegooid geld naar mijn mening

  neem een goede koeler. voor 35 euro heb je een mugen 2.

  wat is je resolutie? moet je nog een monitor?

  1000 watt voeding? het blijft overkill. je kan wel met tripple SLI of quad crossfire werken maar dat is zonde van je geld. neem een 5970 van 450 euro en een 700 watt voeding. lijkt me meer dan zat

  2000 euro en geen SSD??? 160GB Intel Postville moet er per definitie in.

  antec 900 2……..snap nog steeds niet wat iedereen zo geweldig vind aan de kast. zou zelf een silverstone Raven nemen :)

  over alternate….op zich niks mis mee, maar goedkoop zijn ze niet meer. azerty, 4launch, salland, ze zijn allemaal vaak goedkoper

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.