Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Afspeel problemen gebrande dvd's

Anoniem
kid jansen
9 antwoorden
 • Ik heb een probleem met het afspelen van gebrande dvd's die ik gebrand heb met mijn compaq laptop en die vervolgens wil afpelen op mijn sony dvd speler. Ik heb meerdere merken schijfjes geprobeerd, plus, min, rec en rw. En verschillende brand progs geprobeerd van nero tot clone dvd. De dvd speler komt dan altijd met de melding disc vuil C:13:70.
  Het vreemde is dat mijn oude fujitsu siemens laptop met xp en een versie van nero die schijfjes brand zonder problemen af kan spelen op mijn sony dvd speler. Wie kan mij helpen?
 • zijn de schijfjes afgesloten (finalized)?
  vaak ook hebben standalone dvdspelers een hekel aan te snel gebrande schijfjes, dus probeer eens op een lage snelheid te branden.
 • [quote:3eb71a5f65="derkdejong"]zijn de schijfjes afgesloten (finalized)?
  vaak ook hebben standalone dvdspelers een hekel aan te snel gebrande schijfjes, dus probeer eens op een lage snelheid te branden.[/quote:3eb71a5f65]

  De schijfjes worden altijd standaard gefinalized en schrijf snelheid is 4x.
 • keurig, zo hoort het ook!
  maarre, wat doet zo een schijfje op de afspeelapparaten van de buurman?
  of in een willekeurig ander afspeelapparaat op een andere pc?
  kan je die schijf überhaupt wel lezen in die compaq zelf?
 • De schijfjes zijn op alle comps af te spelen meerdere dvd spelers heb ik niet tot beschikking en ook niet geprobeerd omdat ik nu brand met mijn oude comp. Maarja dat lost dus het probleem niet op met mijn compaq.
 • Misschien herkent de dvd speler dat type schijfjes gewoon niet, of werken exact dezelfde schijfjes wel als je die met een andere brander/pc brandt? En dan bedoel ik dus niet merk en snelheid zoals op de doos vermeld staat, maar mediacode en ook uit zelfde batch.

  Je zou ook nog kunnen kijken of er een firmware update beschikbaar is voor je dvd speler, welk type is die Sony dvd speler?
 • Alle type schijfjes die ik met mijn oude comp gebrand heb zijn gewoon af te spelen op sony dvd speler. De speler type is dav-dz230. Maar ik denk zelf niet dat het aan de speler ligt maar aan de compaq laptop of iig de manier waarop die brand. Ondanks dat ik alle manieren al geprobeerd heb.
 • Zou kunnen dat er iets met die brander is, want als je meerdere programma's en meerdere type schijfjes hebt gebruikt kan het daar bijna niet aan liggen.

  Ik heb overigens geen firmware updates kunnen vinden voor je Sony DAV-DZ230, lijkt er op dat Sony die überhaupt niet heeft.
 • Wat zou er nog aan de brander kunnen liggen als je de schijfjes wel op die laptop af kunnen spelen maar niet op de dvd speler. Ik bedoel wat zou ik nog kunnen veranderen of instellen. Want het ligt naar mij idee gewoon aan de manier waarop hij brand. Ik heb de regio instellingen ook al bekeken en de brand snelheid verlaagd maar niets werkt hij blijft dezelfde foutmelding geven.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.