Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Hulp nodig met extere harde schijf.

Anoniem
PS
9 antwoorden
 • Hallo, ik heb vandaag een externe HD gekocht, een select desktop hard drive 1.5 tb, alleen hij doet het niet. Ik weet ook niet zoveel over deze dingen dus misschien kan het zijn dat ik iets fout heb gedaan. Toen ik het voor het eerst aansloot kwam hij gewoon bij deze computer alleen kon ik er niks op zetten en was het 0 bytes. Ik heb daarna bij computerbeheer –> schijfbeheer gekeken en daar stond hij niet tussen. Ik heb het aan de voorkant van mijn pc aangesloten op de rechter usb-poort.
 • een ander usb-poort geprobeert? of desnoods een heel andere pc?
 • moet je dat ding net formatteren
 • Ik heb windows en er stond in de instructies dat je niet hoeft te formatteren voor windows, alleen erin stoppen en computer aandoen. En ik heb allebei usb-poorten aan de voorkant gebruikt en op de achterkant kan ik geen lege meer vinden. Ik heb alleen de ene pc.
 • welke windows gebruik je? Het kan zijn dat de harde schijf ntfs is geformateerd, in dat geval moet je XP of hoger hebben.

  Ook geen buurman/familielid/vriend met een pc waar je snel ff kan testen?
 • Ik heb gewoon windows xp.
 • Als je hem aansluit op de netspanning gaat hij dan wel lawaai maken of lampje branden?

  Ik heb een tijdje terug een Western Digital externe schijf gekocht van 1TB en die kreeg ik ook niet werkend. Zelfs op een andere pc niet. Ik ben er vevolgens mee terug gegaan en wat ik al dacht de adapter voor de netspanning was defect.
 • Als ik de computer aandoe of de stekker in het stopcontact steekt, dan gaat er een klein blauw lampje branden en hoor ik een raar geluidje.
 • Ik heb net mijn EHS achter mijn PC aangesloten (ik heb mijn muis aan de voorkant aangesloten), maar ik heb nog steeds hetzelfde probleem. Ik ben ook terug gegaan naar schijfbeheer en er staat alleen mijn normale harde schijf. Ik keek bij de eigenschappen en daar stond mijn EHS wel tussen (SAMSUNG HD154UI USB Devise) en bij apparaateigenschappen eronder staat:

  Fabrikant: (Standaardschijfstations)
  Locatie: Locatie 0
  Apparaatstatus: Het apparaat is uitgeschakeld. (Code 22)

  Ik neem aan dat het apparaat niet uitgeschakeld hoort te zijn. Het lampje v/d EHS brand nog steeds. Weet iemand nu wel wat ik moet doen?

  Edit: ik heb het al ingeschakeld, maar hij staat niet echt tussen mijn schijfbeheer. Hier is een link: http://img402.imageshack.us/img402/4518/bestand.png weet iemand nu wel wat ik kan doen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.